al fatihah & Salam Takziah #MH370 #SemogaAllahmerahmati



Assalammualaikum...



                                                                *kredit to google*


Hari ni, bukan saja satu Malaysia bersedih..tapi satu dunia....atas berita yang kita dapat malam tadi daripada PM kita yang mengesahkan pesawat MH370 berakhir di Lautan Hindi...


Sebak
Sedih
Sayu

Padahal, bukan ada sesape pun yang saya kenal yang terlibat...tapi, serius, lain perasaan ni...sedih....bila bayangkan macam mana dorang hadapi saat-saat cemas tu....

Macam mana keadaan dorang masa detik-detik terakhir tu..

Apa yang sebenarnya terjadi pada dorang?

Meletup ke pesawat tu?...

Jatuh terhempas terus ke laut dalam ke?

Macam keadaan jasad dorang??

Hanya Allah Yang Maha Mengetahui kan...

Kita yang takde kena mengena pun sedih rasanya...tambah lah ahli keluarga dorang..kenalan dorang..orang-orang yang dorang sayang...

Macam mana lah perasaan dorang kan...

Susah nak terima kenyataan....

Laut yang dalam...luas....yang tak diketahui ancaman di dalamnya...

Orang sertai misi tu pun mesti fikir keselamatan dorang jugak kan....

Apa yang mampu kita buat, berserah pada yang Maha Berkuasa....

Semoga mereka yang ditinggalkan, akan meneruskan kehidupan dengan penuh tabah dan redha.....


"Setinggi mana pun kita berada...sebesar mana pun kehebatan kita....secanggih mana pun ciptaan kita...dan sepandai mana pun kita......ada yang lebih tinggi...lebih hebat..lebih besar...lebih pandai...iaitu Allah.."


"setinggi mana kita berada jangan terlalu sombong, kerana satu hari nanti kita akan ke bawah juga"



**peringatan untuk diri sendiri sebanrnya....banyak yang kita belajar dari kejadian ni**

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Kenapa saya buat blog?

Assalammualaikum...

Ada orang tau kenapa saya taksub berbelog walaupun sejak dua menjak tiga menjak ni blog nih macam tak bertuan dah???

ahah...

Dulu masa di awal pembabitan dalam industri perbelogan ni, saya sendiri menaip entri blog sebab konon nak luahkan perasaan yang terbuku di hati...bagai sebuku roti...hukhukhuk


Taip syiok sendiri...

Sampai satu hari,

Terpikir ada ke orang tau pasal hidup saya nih??

Ahah...

Terus berhenti sekejap..

Lama bersawang...

Bukak blog baru....

Sampai lah terwujud blog gadisbiasebiase nih.....

eceh....

Dan masa tu,

Tak berpikir panjang jugak..

Ingat time bujang je nak spend time taip blog...

Rupanya minat berblog masih kuat di hati sampai ke saat ini...eceh...

Kenapa pulak saya follow orang?

Ya

Sebab orang tu follow saya..nak balas jasa baik..huhu...

Itu salah satu je...

Tapi yang UTAMA sebab nak tambah ilmu....

  • Tengok pendapat orang lain..
  • Tengok stail penulisan orang lain..
  • Baca cerita menarik tentang orang lain....
  • Dapat info baru...
  • Dapat gosip baru..hihihi
  • Takdela ketinggalan zaman...



So, korang macam mana pulak??

Tetibe saya bertekad mau berblog sampai blog dah tak boleh bukak lagi dah....

Tapi harapannya, semoga blog akan terus ada..dan semoga saya akan terus memanfaatkan blog saya & blog yang saya follow...

Terima kasih pada yang sudi follow, sudi membaca & sudi ketawa....kalau tak sudi,tak pela saya tak kesah..tapi SEDIH je...huwwaaaaaaa


adios amigos

tata titi tutu
sekian
wasalam


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia