Saya perlukan kamu.....

Assalammualaikum...

Saya perlukan kamu....owh...
|
|
|
|
|

Opss....tunggu..tunggu...
nih bukan entri jiwang...

Ini yang sebenarnya...............................


Duduknya saya di atas tilam yang tak berapa nak empuk hari ini...adalah untuk memperkatakan tentang realiti masa kini....

Hadirin dan hadirat....
Di zaman serba canggih, serba moden, serba maju, serba serbi, dan serba salah ini, internet dah jadi sebahagian daripada kehidupan manusia umumnya dan masyarakat Malaysia khasnya...

(Dah macam ucapan pengerusi PIBG sekolah dah ni)...

Internet tu dah macam keperluan dan bukan kehendak lagi....betol ke tidak??

Mana taknya....

Situasi 1 :
Lokasi : Warung Mak Tijah (terletak di kawasan tepi bendang)

Mak Tijah : "Ye dik, nak order apa?"

Leman : "Kak, password WIFI please?"


Hamboih...orang mintak order, ko mintak password wifi pulak..haish...

Situasi 2:
Lokasi 1: Dalam kenderaan bergerak

Saya : "Adeh...dah pukul 7.00 pagi...lambat dah nih..banyak benda tak setel lagi nih..sempat tak nih..adeh...." 

Lokasi 2 : Dah sampai opis

Saya lagi : "Huh...nasib baik sempat...update status.tengok bapa banyak like..baca status...komen status..komen gambar...

hengat nak siapkan keje...rupanya..ini kejenya..haish

Situasi 3 :
Lokasi : Kopitiam Ah Tong Gas

Katherine Wilson : "Matt, aku nak makan nasi lauk budu..ko nak ape weh?"

Matt: "Jap la...aku nak check-in dulu nih"...

Katherine Wilson: "Check-in kejadah hape...takkan makan pun sampai nak tido kat hotel...rumah ko kan depan tu jer?"

Matt : "Check-in kat foursquare la"...

satu dunia dapat kesan kamu tanpa menggunakan friendfinder..hebat wookkk!!

Situasi 4:
Lokasi : Sekali lagi di tempat makan...kali nih kita bersiaran di Kedai Makanan Cepat Mekdono

Peah Poyo : "Aip...jangan usik makanan tu lagi"...

kawan-kawan Peah Poyo  : "Weh, dah sampai kan..makan la apa tunggu lagi....lapar ni weh..."

Peah Poyo : "Sabar..aku nak snap gambo dulu..pastu baru kita makan....yang penting kena post gambo ni...baru orang lain tengok kita makan tempat ekslusif sangat nih...."

sekarang makan bukan lagi dimulakan dengan Bismillah atau doa, tapi amik gambar...huhuhu

Situasi 5:
Lokasi : Atas tilam sambil komputer riba yang diribakan tetapi orang yang meriba tidak makan riba 

saya lagi sekali : "Okey...disebabkan selesema arinih, maka topik arinih adalah 'hingus'...bagus nih..kompem ramai tertarik menarik deboom kebaboom"


bergelar blogger memang kesukaan saya...hihihi

kesimpulan yang dapat disimpulkan secara bersimpul-simpul.....
serius..internet dah macam keperluan seharian...bukan kehendak lagi...
hari-hari mau...
mau update itu ini...oh yer..sekarang bank pun banyak sediakan perkhidmatan atas talian (skema duuu)
itu jela sebenarnya motif entri saya nih..
modus operandi yang digunakan adalah berdasarkan pengalaman dan tingkah laku diri sendiri..hihihi

tata titi tutu
salam bahagia...salam sejahtera..salam dunia..salam hari raya..eh....raya minggu depan da...

ok...
sekian~~
Wasalam


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

18 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Fendy berkata...

haha...memg betol pon...menarik entri ni...

puteri kasih berkata...

semuanya berkaitan alam maya je sekarang...kalau sehari tak 'mengunjungi' kehidupan alam maya rasa tak complete je kan..hehehe

Siti Hayati Nur berkata...

haha. entry ni comel. suke suke suke

fieda berkata...

adoii..nak tergelak baca entry ni..mmg best sbb mmg itulah realitinya...

IntaNBerliaN berkata...

hihii.. mmg dah macam keperluankan... :-)

Cinta Misteri berkata...

Hahaha..lawak2.
Kat opis ni, bos panggil;

"jap2 bos, i nk adv statement ni kejap. 2 min pls"

hazwan hairy berkata...

hahaha...setuju sgt..hahahah

ieedaz @ mama_isha berkata...

salam kenal..sy follow cni juga yer :)

cantikla pic kt header tu..:)

Tentang Kita berkata...

entry yg menarik...mmg betul pun dunia sudah berubah..zaman teknologi

~aYu~ berkata...

amboi.. gigih akak menghayati tiap-tiap bait tulisan mira ini.. huhu... mmg dah jadi keperluan masa kini dah internet ni..

NM02 berkata...

salam kenal. singgah terus follow. jom tukar link, citer dan pendapat. kalu tak keberatan, moh singgah umh saya plakss... hehehe

NiGhTiNaNgLe_FARA berkata...

yes!! gelaran blogger adalah gelaran yang paling disukai..hehe..

fiza berkata...

Betul tu. Setuju sangat².

combi berkata...

dunia di hujung jari..hahaha


#inviting u to join mu giveway :)

puteri kasih berkata...

puteri singgah melawat lagi..shout kat sidebar ada problem kot..tak kluar walaupun banyak kali direfresh..huhu

ieda berkata...

ekkeke banyak kajian niee ... sabor je dikk ;))

skrg zaman makin canggih .. semua org x nak ketinggalan apa2 .. akak juga x paham dan x pernah guna instagram.. dah banyak noo .. rimas lakk .. cukup2 lahh ngan blog aje ;))

Myra Jay berkata...

Setuju, internet dah merupakan keperluan, mana saja nak update status...hehehee

aKSARAfENDI berkata...

hahaha..realitinya mcm tu la..dunia skg ni sume nk dishare dgn yg lain..sharing is caring kut..

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia