Sudah jadi bini orang

Assalammualaikum....


29.11.2013

Tarikh keramat yang membawa berkat.....

Alhamdulilah..

Selamat...
Sah...
Sahih...

Jadik bini orang...

Untuk incik lelaki masa depan...sekarang...dah jadi lelaki di sisi...eceh...

Alhamdulilah..

Semuanya berjalan lancar...
Saya hepy
Beliau hepy..
Keluarga hepy...
Kawan-kawan hepy..

Terima kasih kepada semua yang membuatkan majlis kami menjadi majlis yang terindah dalam hidup kami...
Syukur sangat-sangat..

Dan yang paling buat saya rasa bersyukur, adalah segala dugaan yang pernah wujud sepanjang hubungan kami, semuanya dilalui dan kini sudah Halal....Semoga, apa yang kami lalui sebelum ni akan jadi pengajaran buat kami dan mematangkan diri kami masing-masing...

Bukan mudah untuk membina sebuah masjid..
Yup..baru saya faham apa sebenarnya maksud "dugaan" itu...

Sekarang, saya belajar menjadi seorang wanita... "WANITA" ok...huhu..menjadi wanita yang kuat semangat, cekal, tabah, banyak sabar....

Walau siapa pun kami sebelum kehidupan kami sekarang nih, saya sangat berharap kami akan bina hidup baru dengan bahagia hingga jannah....tak nak sampai anak cucu je..tak nak kat dunia je...tapi mahu jadi suami isteri di dunia dan akhirat....

Okeylah...
Nanti kita kongsi lagi cerita kawen kita tau awak...hihi.....


"Aku memang bukan yang pertama...tapi aku mahu jadi yang terakhir untukmu....mungkin, aku pernah dilema, adakah aku benar-benar pilihan hatimu...engkau pernah berkata takkan pernah ada yang lain...walau pernah ada pertelingkahan...pernah ada dugaan...pernah mahu lari dari kenyataan..kini, Alhamdulilah...engkau lah yang Halal untukku..taat dan setia ku hanya untukmu...engkaulah imamku...engkau suamiku....satu saja pintaku....bahagiakanlah aku...dan jangan sia-siakan hidupku"...

^_^

Terima kasih Allah ^_^


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Sudah jadi bini orang

Assalammualaikum....


29.11.2013

Tarikh keramat yang membawa berkat.....

Alhamdulilah..

Selamat...
Sah...
Sahih...

Jadik bini orang...

Untuk incik lelaki masa depan...sekarang...dah jadi lelaki di sisi...eceh...

Alhamdulilah..

Semuanya berjalan lancar...
Saya hepy
Beliau hepy..
Keluarga hepy...
Kawan-kawan hepy..

Terima kasih kepada semua yang membuatkan majlis kami menjadi majlis yang terindah dalam hidup kami...
Syukur sangat-sangat..

Dan yang paling buat saya rasa bersyukur, adalah segala dugaan yang pernah wujud sepanjang hubungan kami, semuanya dilalui dan kini sudah Halal....Semoga, apa yang kami lalui sebelum ni akan jadi pengajaran buat kami dan mematangkan diri kami masing-masing...

Bukan mudah untuk membina sebuah masjid..
Yup..baru saya faham apa sebenarnya maksud "dugaan" itu...

Sekarang, saya belajar menjadi seorang wanita... "WANITA" ok...huhu..menjadi wanita yang kuat semangat, cekal, tabah, banyak sabar....

Walau siapa pun kami sebelum kehidupan kami sekarang nih, saya sangat berharap kami akan bina hidup baru dengan bahagia hingga jannah....tak nak sampai anak cucu je..tak nak kat dunia je...tapi mahu jadi suami isteri di dunia dan akhirat....

Okeylah...
Nanti kita kongsi lagi cerita kawen kita tau awak...hihi.....


"Aku memang bukan yang pertama...tapi aku mahu jadi yang terakhir untukmu....mungkin, aku pernah dilema, adakah aku benar-benar pilihan hatimu...engkau pernah berkata takkan pernah ada yang lain...walau pernah ada pertelingkahan...pernah ada dugaan...pernah mahu lari dari kenyataan..kini, Alhamdulilah...engkau lah yang Halal untukku..taat dan setia ku hanya untukmu...engkaulah imamku...engkau suamiku....satu saja pintaku....bahagiakanlah aku...dan jangan sia-siakan hidupku"...

^_^

Terima kasih Allah ^_^


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Nak kahwin dah

Assalammualaikum....


Dengan rasa penuh kesyukuran....

Ehem..ehem..saya nak bagitau kat semua pembaca, pengikut dan kawan-kawan blogger saya...

Bahawasanya saya akan....

KAHWIN....

hohohohohohoho...





Macam tak percaya je..macam tak percaya je...

Saya pun macam tak percaya yang saya sudah dewasa..homai...homai...

29 November 2013 bakal jadi tarikh paling bermakna dalam hidup saya....in shaa Allah...mohon korang semua doakan tau.....neves ni...dup dap dup dap.....

30 November 2013 hari untuk meraikan cinta yang dah jadi satu..in shaa Allah..huh..neves lagi....

adeh..adeh...

macam-macam sebenarnya nak update..tapi, kasi intro dulu...ngeh..ngeh :p

p/s : adakah masih relevan gadisbiasebiase??

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Simply Delicious_ Kedai Serina Redzuawan



Assalammualaikum....

Puh..puhh..puhh...puihhh..
Ha...itu bunyi-bunyi bersihkan sawang-sawang yang melekat kat blog terchenta ini...
Lama betul terbiar...
Kesian betol nasib si blog...dapat si tuan yang pemalas tahap gaban...adeh..nasib kau lah blog...jangan sampai kau jadi coolblog sudah..bekuuuu..hihi

Pastu dah terbiar lama meh tuan kau nak cite pasal makan...
Ha tu jela ideanya..
Makan..makan..makan...
Takde topik lain dah..
Patutlah tak best sangat blog ni macam fatin liyana jasmay..eh..silap..fatin liyana asri...

Tapi...apa peduli..
Nak jugak cite pasal makan...hahaha..pasainya cek ni SUKA SUKA SUKA makan...makan...dan melantak..

Jum..kali ni saya nak bawak anda semua ke sebuah restoran milik Serina Redzuawan..iaitu anak Chef Wan (ada gaya macam Qi Razali tak?..ahaksss)

Elok sampai je saya terus duduk kat meja ngan mama saya..Bajet orang datang amik order dan cakap "mau order apa?roti canai ada, roti telur, roti nan ada, tandoori ada, semua pun ada"...eh?hahaha



Sekali, nasib baik la terpandang signboard tulis "Please order and pay here"... (walau English saya tak sampai tahap Sharifah Amani, nasib baik la boleh paham bahasa..hihi)


okey..setel order dan bayar....
Hamik kau harga dia..memang harga artis uolls...hihihi



Air Epal Asam Boi katanya....
(sedap...tapi..air batu banyak sikit)


Char Kue Teow (Small)
"Macam sedap je...macam sedap je..macam sedap je..macam nak sikit je..macam nak sikit je..macam nak kena penampor je"..hahaha (ala-ala awek Legoland)



Ni kedai beliau..Betul-betul sebelah dengan butik tudung Ariani yang mahal bergaya itu..hihihi

13-G Encorp Strand Jln PJU 5/20A Dataran Sunway Kota Damansara, Selangor.


*Okey..makan kat sini not bad (pergh..mat sallehudin sangat)...Tapi sejujurnya, rasanya biasa-biasa je..Yang buat saya menggelijat sangat nak pergi adalah sebab gambar-gambar kat Instgram dan sebab Serina tu retisss....eleh..korang..jangan tipu..korang pun camtu kan..kan..kan..hihi..tapi harapan ku hanya aku..eh..tu lagu Hyper Act....harapan tu hampa sebab Serina takde masa tu..hukhukhuk

Rasa : Biasa-biasa
Decoration : Sweet sangat..Pink dan purple..
Masa : Cepat
Layanan : Okey

Tapi, bukan bermakna saya tak kasi korang pergi, saya kata teruk na rasa makanan dia..owh..bukan begitu..cuma itu komen jujur dari seorang pencari makan...huhuhu..

Mungkin pasni, dia akan perbaiki yang kurang...
Mesti hebat macam restoran abang beliau..Chef Riz..Restoran Flavours....

Okey..akhir kata dari saya..
"Macam cantik jew..macam comel je.macam ensem jew..macam kacak jew....macam kiut je awak yang tengah baca entri nih"...hahahaha

tata titi tutu
sekian
wasalam



♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Texas Chicken

Assalammualaikum...

Okey..sekarang modal nak bercerita adalah pasal MAKAN....makan....MAKAN...dan MAKAN lagi....

HAiyooo...

Diharapkan anda semua tidak akan bosan dan jemu untuk tengok blog makan saya..hahahaha

Takpe..mungkin boleh menjadi idea kepada korang untuk lebih mendekati makanan-makanan dan menjadi pemakan setia..eceh....

Jom kita try makan kat Texas Chicken..

Malas nak cerita banyak..taip panjang-panjang pun tak guna tembak pun tak kena...meh kita pekena ayamor goreng rosalinda ayamoorrrr...

Duduk paling kiri : Biscuits (tapi rasa macam muffin Kenny remy martin..eh..Kenny Roggers Roaster)








Serius...

Korang akan MENYESAL.....





MENYESAL sebab tak pergi makan....hahahaha

Try la weh..serius sedap..wa tatak tipu lu olang punya...

Kalau KFC kata sehingga menjilat jari...

Texas Chicken nih sehingga rasa nak gigit jari kaki kiri 

Serius sedap..sedap..sedap...
Terbaikkkk!!!

Harga : Sangat berpatutan...jadi patut pergi ok..

Nih cawangan kat The Mines, Seri Kembangan..

Ada lagi branch kat Batu Caves, Sunway Pyramid, AEON Bukit Tinggi, Jalan Sultan Ismail dan Empire Damansara...

Nak tengok peta?? ada kat website http://www.texaschickenmalaysia.com/locator.html

Okey
tata titi tutu
sekian
wasalam




♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Makan pizza Papa Johns

Assalammualaikum...

Makan..makan..makan..dan makan lagi..

Eh..makan kan suatu keperluan demi sebuah kehidupan..eceh...

Dulu masa sekolah, cikgu selalu tanya...kamu makan untuk hidup ke hidup untuk makan??

Dan pastinya saya orang yang paling blur dalam kelas..tercengang-cengan macam memerang dah..

Sebabnya memang konpius...

Ingat time sekolah je..rupanya sampai ke besar saya blur pasal benda tu...huhu....

Jom kita makan untuk hidup...eh..hidup untuk makan..eh..eh...apa-apa ajelah....

PAPA JOHN JOMMMM!!!


Ahli-ahli rombongan cik kiah


Iced Chocolate (RM 8.50)..
Serius saya tak rekemen korang order benda alah ni..sebab nih air susu perisa coklat aje...haisyooo

Apple Juice (RM 5.00)
"Terasa buah epalnya...".. (ala-ala syanie dalam iklan kicap)

Orange Juice (RM 5.00)
"Terasa buah orennya"... (syanie lagi)

Papa special..
"Papa mericanooo...oh..oh..oh..mari berjoget"..eh..eh

9" BBQ Chic Beef (RM 22.90)
Okey komen saya : "Sedap"..

9" Super Papa's (RM 22.90)
Okey komen saya : "Kurang sedap"....

Ni lah hasil pendapatan yang kami keluarkan secara perkongsian...

Opsss...

Tapi sebenarnya kami guna voucher Groupon 

Voucher tu beli RM 20.00 (nilai : RM 40.00)...beli 2 voucher, maksudnya RM 40.00..

Jadilah setelah ditolak tambah semua kejadah dia...

Makan berempat..keluar duit sorang RM 13.50....

Ok sangat lah kan cik kiah...

Kenyang perut suka hati..nanti nak mai lagi...bersama geng yang lain pula...eceh..

Nak try pizza lain pula....

Tapi serius, kerak dia sedap okey..ala-ala Dominos...lembut and crunchy gitu..auww tergoda uollsss...

Boleh mai lagi..yeayyyy!!!

tata titi tutu
sekian
wasalam




♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Selamat Hari Jadi Sayang....

Assalammualaikum...

24 September 2013....

Selamat Hari Jadi untuk diri sendiri....kuikuikui

Yela..Saya sayang diri saya..tu yang panggil diri sendiri sayang....

Sayang sudah tua uollsss..

Perasaan??

Takde rasa ape-ape melainkan berfikir lagi banyak benda yang nak kena hadapi pasnih...Dugaan, cabaran, bahagia, gembira, sedih, kecewa, jatuh, bangun....

Dan yang paling haru sekali, malam tadi, memang saya terbayang macam mana mama saya menahan sakit lahirkan saya..macam keadaan abah saya sambut saya masa tu..apa perasaan dorang masa saya lahir...

Macam mana perjalanan mereka membesarkan anak yang kuat makan...kuat tido...kuat merengek *nih dulu je..hihi*...kuat teriak...kuat merajuk...dan selalu blur...omaigosh..

Alhamdulilah..bersyukur sangat..
Walau hidup sederhana...tapi saya tak pernah rasa kurang dalam hidup saya...
Bersama mama dan abah saya adalah tempat yang paling selamat dan hepy bangat...

Okey...stop sedih..sedih..

Di hari yang indah ini...eceh...
ehem..ehem...tak mintak pape pun dari korang readers, followers, strangers or lovers...

Cukuplah kalau dapat bagi....

Iphone 5, Macbook, kereta Mazda, dan rumah banglo sebijik...Jadi la kan....

*larii****


hihihi...cukuplah sekadar DOA...

dan..

terus menyinggah sini blog yang serba biasa-biasa aje...

Walau tak ada kad ucapan yang ada muzik tu....
tak ada bunga ros atau roselle...
tak ada teddy bear besar gedabak atau panjang macam gerabak...
tak ada patung duduk dalam salji...
tak ada fererrooo rocher
tak ada nyanyian sumbang
tak ada kek resipi rahsia *secret recipe*.....
tak ada handbeg cap coach
tak ada jamuan terkejut *suprise party*


Dah cukup ingatan dari family...sahabat setia...dan kesayangan...

Terima kasih atas keikhlasan korang..
I love u ollss till i die...

"I wish i get a toyota wish"..walaweh...

To my partner in crime..

Saya sudah ready untuk projek tengah hari nanti...hihihihi ^_^



tata titi tutu
sekian
wasalam


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Jalan-jalan Hidup

Assalammualaikum...


Rumit sangat ke perjalanan hidup kita ni ek?

Bagi saya...perjalanan hidup saya sederhana...biasa-biasa jer...

Halangan...dugaan...cabaran...

Memang tak dapat nak elak la kan..

Kadang-kadang jenis cuak kalau ader masalah..

Kadang-kadang jenis malas nak pikir..

Kadang-kadang pulak jenis terlalu pikir satu-satu benda sampai pening.. *nasib tak pengsan*...hihi...sampai mimpi ade ler...

Pasal orang sekeliling pulak..

Kadang-kadang ade masa jadi bizi body jap...hihihi

Kadang-kadang jadi jenis malas amik port... *lantak kau la kan*..

Tapi kalau ader yang interfere dalam life saya, opsss..memang saya akan amik tau jugak...tapi kalau sampai satu tahap membosankan..atau menjengkelkan, silalah nyah dari kehidupan saya..dan tolong jangan membikin kekusutan atau kekacauan dalam kehidupan saya...ha..kau...

Dan yang susah tentang diri saya, adalah susahnya nak lupa kesalahan orang lain buat pada saya...lebih-lebih lagi orang yang dekat di hati...

Setiap hari kita akan belajar sesuatu yang baru..

Dan dalam tiap-tiap hari jugak kita akan jumpa orang-orang baru yang macam-macam peel..bak kata ada sorang tuan penceramah tu... "Manusia itu unik...termasuk diri kita..jadi, terimalah kekurangan dan kelebihan seseorang manusia lain".....

Itulah hidup kan...

Hidup bukan kita sorang jer..

Ramai lagi manusia dan makhluk lain...

Kalau pikir pasal hidup sendiri...hati sendiri..perasaan sendiri...keinginan sendiri..pendapat sendiri...cinta sendiri...

Baik pergi aja bawak diri jauh-jauh masuk hutan...hihihihihi...

Jom..jom..

Buat penilaian tentang diri sendiri...

"hentikan pura-pura, jangan bersandiwara...tak perlu berdrama...jujur bercerita...hidup pasti ceria"...

tata titi tutu
sekian
wasalam

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Diskaun 20% sehingga 30 September nih



Assalammualaikum...

PTPTN tengah wat diskaun 20 % untuk full settlement bagi sesiapa yang nak menyetelkan hutang-hutangan...ha..tu dia..tu dia...



Banyak jugak kan 20%...

Aish..maklumlah kos pentadbiran dia pun tinggi jugak kan...Kalau ade rezeki bayar lump sum, memang kelegaan bagi peminjam-peminjam..tak gitu kak ton?

Kat bawah nih ade FAQ tentang segala persoalan yang bersoal di hati...*eceh..ala-ala filem soal hati pulak*...



Kepada korang yang rasa-rasa terlibat dengan keterhutangan PTPTN....cepat-cepat semak baki semasa dan jugak senarai hitam Imegresen..takut tak lepas nak pergi oversea uollss...Iolls baru nak ajak pergi Koh Samui dah tak boleh nanti..*eh?hihi*

"Langsai hutang hati senang"...


Tata titi tutu
sekian
wasalam

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Ched Beauty Solid Perfume

Assalammualaikum....

Solid Perfume...

Adakah anda tau apa kejadahnya itu?

Haruslah perfume..tapi perfume nih tanpa alkohol...dan dalam bentuk krim..bukan spray...

So, boleh gunakan tanpa was-was..ala-ala produk zaitun gitu uollsss *opss..ade lagi produk brand zaitun ni ye..tetibe teringat*...

Psst..ni saya beli solid perfume kat Ched Beauty Solution..

Ala..yang Zarina Anjolie tu jadi duta dorang..tapi rasanya, ada wajah baru lagi dorang guna.


tu dia..kotak dia menimbulkan rasa gumbira...ala-ala dapat hadiah dari peminat misteri gitu..padahal beli sendiri hasil pendapatan bulanan..hohohoho

tengok dalam kotak tu..kemain lagi decoration dier...hihi

RM 14.90 + RM 6.10 (kos penghantaran *next day delivery* ) = RM 21.00

ni lah rupa bentuk solid perfume tu..macam krim kan
yang ni inspired by Lancome (Miracle)
Saiz dia agak kecil dan comel..so, senang nak bawak pegi merayap..hihihi

Bau dia kalau hidu terus ke perfume tu, memang tak sama pun bau macam inspired dia...tapi, bila dah sapu kat nadi, lama-lama, baru meresap dalam jiwa...ha..gitu konsepnya...

Kalau bab tahan lama, perfume nih tak tahan lama sangat...tak lah macam yang parfum yang spray tu...tapi still boleh puas hati la :)

tata titi tutu
sekian
wasalam

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Kak Ros Mee Udang Berasap Sungai Baru

Assalammualaikum...

Makan...makan.dan makan lagi..hamboih..nak tiru Hanis Zalikha ka?

Entri lepas baru je citer pasal makan jugak..huhu

Owh tidak..sebab saya dan Hanis Zalikha memang ada persamaan...iaitu kuat makan atau dalam bahasa kasar sikit mentekedarah... *nak jugak sama ngan selebriti..puittt*

Ni jalan-jalan cari makan masa balik kampung raya aritu...kau tengok berapa lama tak mengupdate...bapak pemalas blogger macam gue ini...huhuhu... *sila doakan saya rajin selalu..kuikuikui*

Kedai nih ala-ala kedai-kedai mee udang  kat Kuala Sepetang yang dah sedia pemes amos...

Tapi yang nih lagi spesel kot dari Kuala Sepetang *pendapat sendiri*

Lokasi di Sungai Baru, Kuala Kurau Perak

Menu spesel : Mee Udang Berasap

Nama Kedai : Cafe Kak Ros Mee Udang Berasap Sungai Baru

Harga : Antara RM 5 hingga RM 15

Mee Udang Biasa : RM 5.00
Mee Udang Sederhana : RM 7.00
Mee Banjir Udang : RM 9.50
Mee Sotong : 8.00
Mee Ketam + Udang : RM 12.50
Mee Ketam +Udang + Sotong : RM 15.00




Mee Udang + ketam = RM 12.50
Hamik ko..memang berasap....

Tengok ketam tu berenang dalam mee...hohoho

Char Kue Teow RM 3.50


Boleh like fanpage dorang nih sebagai tanda sokongan gitu.....hehe
Memang puas hati la makan kat sini..kenyang + sedap + yumeeh...hihihihi

Memang ramai orang lagi-lagi kalau cuti...

So,in shaa Allah takkan rugi datang makan kat sini..

tata titi tutu
sekian
wasalam

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia