Kanta Lekap dan saya

Assalammualaikum....


apakah ini?

Yang dalam bekas bulat tu adalah kanta lekap..yang dalam botol tu solution yang digunakan untuk membersihkan kanta lekap itu yer...

Serius..seumur hidup saya, walaupun baru lahir tahun 1987, muda lagi kan?kan? saya tak pernah pakai kanta lekap nih..Serius weh..takut kot....Nak pakai eye mo masuk dalam mata pun seksa jer rasa...inikan pula kanta lekap...owh..tidakkk...

Tapi disebabkan kata ramai, saya perlu pakai kanta lekap untuk tampak lebih menarik, tertarik dan ditarik-ditarik...Okey...saya cuba, try, test...Ramai betul yang memberi sokongan katanya....Memang tak boleh nak masukkan sendiri....Lastly, tuan punya kanta lekap nih jugak yang masukkan dalam bijik mata saya nih...

Owh...rasa seksanya nak pakai..aish...macam mana orang lain pakai senang giler....Owh..rasanya rela kena suntik dari pakai kanta lekap..sampai gitu perasaannya.....

Akhirnya, memang berjaya pakai dua-dua belah bijik mata...tapi, tak lama lepas tu suruh bukak semula, sebab macam tak selesa....Bukak pun, kena orang yang pakaikan tolong bukakkan..hihihi...teruk betul...

Nak tengok gambar??

Sory la...gambar sudah terdelete..hahaha..dah lah susah nak pakaikan...last-last terdelete sudah gambarnya..pergh!nasib takde gambar masa proses nak pakai tu..kalau tak confirm la korang gelek mengekik-ngekik sambil terguling terbaring....

Kesimpulannya..

BEAUTY IS PAIN

hahaha..belum ader rasa lagi mau pakai...tunggulah bila hati dah terbuka..eceh..geli jerk....

mesej penghargaan : terima kasih yer kepada kak maria yang telah sedaya upaya, susah payah berusaha masukkan dan keluarkan kanta lekap itu...hihihi...

okey la....tata titi tutu

Sekian~~
Wasalam~




♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

20 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

cek tUn berkata...

ngeee...suka ntry nieh...seriously...kita dh pkai banyak kali....last kita pakai..mata kita sakit...tk merah tapi berair...time tu dh takot sngat sangat....takot mata rosak...tu yg sekarang nak pakai takot takot

Cik Saila berkata...

first time mmg mcm tu,rasa susah..kena biasa2 kan diri pakai..paling kurang lps 5/6 kali pakai baru ok..nnt tanpa cermin pun leh pakai n tanggalkan :))

Siti Norhayati Hj Tapsir berkata...

first time memang rse pedih kak mira. heheh. da lame2 oke dah. heheh

aizu's life berkata...

SEBAYA la kite yer cik mira.. bile mau kawen?? muehehehe..
mule2 mmg sakit+pedih. Berair2 mate.. Lelama ok dh..
*berdasarkan pengalaman pengguna lens.. hehe

baby lydia berkata...

rugi x dpt tgk pic gune kanta lekap tue..hihihi

hazwan hairy berkata...

teringin jg nk pakai natang ni tp tu lah mcm mira juga takut wooo nk letk kat dlm mata...kang hilang nanya ja..haha

aku HaniAsyira berkata...

mula2 memang mcm tu lama2 ok.. tp, sy pun xselesa pakai.. pakai bpe bulan je.. =)

Asep Haryono berkata...

Just blogwalking. Datang sekejap nih baca baca artikel kakak. Tahniah :)))))

miss Fyqa berkata...

fyqa pun wat masa ni x pernah lg pakai.. seram. Haha.

QasehnyaRania berkata...

ngee..seriau ciksu nak pakai lense..tak suka..

tpb suka tgk org lain pakai..cantik

ieda berkata...

EKEKEK YES DIK ! beauty is pain
akak pun ramai cakap suke tgk x pakai cermin mata ..
akak cuma pakai bila cermin mata rosak dan time kawin .. ekek so memang payah lah nak tgk akk pkai lens ;)

puteri kasih berkata...

tak berani nak pakai..tak pasal-pasal rosak lak mata..huhu

IntaNBerliaN berkata...

pakai contact lense ni nak kne lbh perhatiankan.. sbb cerewet sikit kan..

aKSARAfENDI berkata...

mla2 mmg ssh, lelama cnfirm rse nak lekatkan trus lens tu kt mata..keh3

Azham Vsvc berkata...

haha...dulu I pun pernah try pakai kanta lekap hehe...sakit juga mata heheheh!

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

akak pn xpnh pakai hehe

NM02 berkata...

tak brani nak pakai... tak reti pun iye

Kesuma Angsana berkata...

KA x seusai pakai kanta lekap ni!

Myra Jay berkata...

Kata orang alah bisa tegal biasa..
Lepas ni sure boleh punya :D

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

memula momoy pun macam tu juga
sampai tension org yang keje kat kedai lens tu
tapi tu cerita 12 tahun lepas
sekarang ok jer
sbb dah lama giler pakai lens nih =)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia