Istanbul Aku Datang

Assalammualaikum....

Cineleisure Aku Datang......

Mau tengok filem Istanbul Aku Datang...

Jaga-jaga Cik Salmah.....Aku datang ni..aku datang....ha...

hohoho...seriously petang semalam buat keje tak berapa siuman....eh...bukan gila okey...bukanlah pape pun...

First time weh, gi tengok wayang sorang-sorang sebab cite nih munye pasal..hamik kau...tak menyabor nak tunggu orang temankan..hihihi...hati sudah memberontak mau pigi..maap yer wahai Lelaki Masa Depan dan kawan-kawan gegurl ke...saya telah mendahului kamu semua tengok cite nih..hihi

see... 1 tiket je kan....iolls tak tipu uolls okey...hihi

Dan...

Sememangnya daku berpuas hati sangat...huh...

Serius best!!bagi saya la..kalau korang kata tak best, itu pandangan masing-masing kan..tolong "Jangan Biadap"...hihi (ayat yang asik si Harriss a.k. Beto Kusyairy ulang)....

Tau kenapa saya teringin bebenor nak tengok cite nih?

(1) Opkos sebab Beto Kusyairy

(2) Sebab Beto Kusyairy jugak

(3) Beto Kusyairy munye pasal


(4) Mau tengok Lisa Surihani yang cumil amat..suke...suke..suke...serius cumil weh...jeles..jeles...tak dapat disangkal lagi kenapa Yusry boleh terpikat..hohoho

Filem ni berkisarkan tentang si cantik Dian, yang mempunyai misi supaya boypren kesayangannya si Azad (Tomok), melamar beliau...Jadi, beliau mengambil keputusan untuk belajar jangka masa pendek dalam kursus bahasa kat Istanbul, kat universiti yang sama dengan Azad yang sedang belajar perubatan kat sana.

Masa kat Istanbul tu, Dian telah ditipu oleh seorang lelaki tempatan kat sana dengan menyewakan apartment yang sebenarnya dah ada penyewa...dan yang tak menahannya, penyewa tu adalah lelaki, iaitu Harriss (Beto)...



Serius weh..cumil gila Lisa buat mimik muka dalam ni...dan yang paling syiok nya, watak Dian dan saya ada persamaan...ha....Apakah?saya cumil macam Dian ka?

Opss...opkos tidak...persamaannya adalah, Dian adalah seorang blogger..yang selalu meluahkan perasaannya dalam blog kesayangan beliau....

Serius jugak, Istanbul sangat cantik!!

Pernah baca beberapa review pasal filem ni...kebanyakannya positif...cuma, di sebalik positif opkos ada yang negatif kan...ada yang mempertikaikan kununnya cite ni macam menyokong 'bersekedudukan'..means, orang yang berlainan jantina bukan muhrim, tinggal serumah....



Bagi saya, ini pendapat saya okey...Amik yang positif jer..jadikan sebagai hiburan semata...sekalipun cite ni tak pernah ditayangkan, melambak filem luar negara yang sangat teruk....

"Bila dua jiwa dah bersatu...tak mudah untuk dileraikan".... ~ harriss ~

Tapi, bila lelaki dah curang, dah maki macam-macam....haruslah pilih lelaki yang lebih baik...coz you deserve better.....

**Untuk pengetahuan korang, filem nih dah kutip 1.8 juta...baru 7 hari je ditayangkan....

pesanan penaja : agak-agak lepas nih, mau buat keje gila lagi ke tak ek?hihihi

Tata Titi Tutu
Sekian
Wasalam




♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

14 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

@YUNID@TI berkata...

bole je nak buat kje gile lg janji tak merbahaykan diri....

Dkna Abza berkata...

macam best je kan citer nie... nak p tengok gak laa..

NM02 berkata...

ye la noks... ramai cakap citer ni best

kawan aku 2 kali p nengok

mmm camni harus pecah panggung le

bawak qays kah? oh nooo

hahahaha

jom simpan hasrat p istanbul

Hidayah berkata...

sejak cerita kat wayang cepat je keluar kat astro .. dah rasa malas nak pi tgk kat wayang.. hehe..

mmg petanda akak dah tua la...

zaman tgk wayang dah berlalu..

tgu aje la ceritanya keluar kat astro first..

:)

hazwan hairy berkata...

nak g tgk tp cm xde partner ja...haha

Aku Mad berkata...

cam best jer citer neh

aizu's life berkata...

amboii.. sanggup tu g sensorg.. tabik spring!! heheh
ramai yg kate citer ni best.. cam nk ajak incik hubby g la.. hehe

Kesuma Angsana berkata...

wah best ye citer ni!

Myra Jay berkata...

Hheee, kerana abg Beto ye sanggup redah sorang2 :)

ieda berkata...

tgk preview dia nampak menarik sgt2 .. macam nak tgk je ;)

puteri kasih berkata...

ramai yang dah wat review ni...ni yang buat tak sabar nak gi tengok ni

QasehnyaRania berkata...

Blom tgk lagi la..
Chumel kan lisa..suke..suke :)

IntaNBerliaN berkata...

akak plak yg rs nak g jugak tgk cite ni.. :-)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

tingin jg nk tgk citer ni...nk tgk wayang pakai x la kot rasanya sbb xpenah lg bawa qalief msk panggung kang dia meragam lam panggung habis la...tgu astro 1st la jwbnya hehe

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia