Tappers Cafe

Assalammualaikum....

Gara-gara kelaparan selepas puas menghabiskan sisa-sisa weekend bersama mama tercinta di Mydin Mall...ohhoooii...sebab rasa macam dah terlalu biasa makan kat kedai mamak Padang Kota kat Mydin itu..rasanya bagai bukan sahaja regular customer, tapi macam dah bersaudara dengan mamak tu sekalian..jadi, kami mengambil keputusan untuk breakfast kat tempat lain...

Food court kat situ pun macam dah biasa sangat..eceh...
Nak makan KFC, adeh dah jemu pulak... *berlagak jer*
Nak makan kebab Turki macam kurang umppph!!
Nak makan Hot n Roll, tak mengenyangkan sangat untuk perut saya yang besar ruangnya...
Adeh..rungsing...nak makan je pun..Susah hati....

Maka, kami terus je pergi Giant USJ...
Kat sebelah Mydin je pun..hohohoho

Pusing-pusing, tup..terjumpa satu restoran ni.


Serius, masa tengok menu dia kat luar tu, serius terpegun da...
Lalu kaki ringan melangkah masuk...


Ramai Chinese kat dalam ni...
Putih warna tema restoran nih..English Style

So, buat biasa lagi...Order je makan dan minum...

Sebab, kena tulis sendiri atas kertas, dan dek kerana tulisan saya yang cantik amat, si pekerja tu nampak nombor 2 saya macam no 1...homai..homai...

Nasib la, air oren jus nih masam....jadi, takdelah kedahak sangat nak minum kan...

Orange Juice
RM 1.50

Serius, sedap tau makanan kat sini...
Spagetti Beef Meatbalss
RM 12.50

Panini Tuna Sandwich
RM 9.50

Kami makan dengan penuh sungguh-sungguh dan tekun serta beria-ria...hihihi

Abis je makan, terus keluar kat tepi restoran ni..


Nampak tak? Nampak tak?
Ada plak "Jalan-jalan Cari Makan" siap si Qi Razali yang kiut-miut tu tandatangan lagi...

Owh..tapi daku baru teringat logo Halal nya tiada...homai..homai....cuma ada logo "Pork Free" (adakah ba** diberi secara percuma atau bebas ba**)....

Kesilapan telah dilakukan...harap saya tidak akan ulang lagi...hohoho....
Jadi, macam mana Jalan-jalan Cari Makan pun boleh pilih tempat camni??

Ada sesapa yang lebih tau pasal hal ini?
huhuhu

Pasti kena lebih berhati-hati dengan hati untuk cari tempat makan..huhu

Walaupun Malaysia negara Islam, tak semestinya semua makanan pun Halal...betul ke tidak???

pesanan makan-makan : Saya suka makan!!Dan berat saya sudah mencapai 54kg..Saya suka..saya  suka...sebab BMI saya sudah OK!!..tenkiu badan...saya bersyukur dengan kejayaanmu..hihi

tata titi tutu
sekian
wasalam


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

11 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Fiza Rahman berkata...

Pernah makan kat sini...sedap.

ros_reeza berkata...

tak pernah makan kat sini.. betul, bab makan memamg kena hati-hati, takut tersalah masuk restoran yang non halal...

Tihara berkata...

takde sijil halal eks, diragui juga tu..hati2 :)

fyna berkata...

nyum..nyum....sedapnya ^_^

Kesuma Angsana berkata...

kalau KA cari tanda halal tu dulu hehehe

Aesya Zealous berkata...

pork free. takde babi.. tapi x semstinya halal.. haha adui. bab makan mmg susah skrg.. ragu2 je semua..huhu

adzairdawati makdara berkata...

wah bestnya makanan kat situ

Myra Jay berkata...

Selalu klau nmpk simbol pork free ni xberani terjah..
mmg maksud dia 'tak ada' tp manalah tahu kan..
Wallahualam

deno berkata...

Nyum2!! terliur la pulak...

puteri kasih berkata...

lom penah lagi makan kat situ :)

Tanpa Nama berkata...

Pork free. Tapi makan bangkai yang tidak disembelih.

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia