Panadol oh Panadol

Assalammualaikum....

Rindu..rindu..rindu giler pada blog kesayangan hamba nih...

Seriously, memang sangat rindu...

Maafkan saya wahai blog yang kusayang amat ini kerana mengendahkan kamu disebabkan hal-hal yang tidak dapat dielakkan gitu....

Sekarang, Alhamdulilah....positif..positif...bukan untuk orang lain..tapi untuk diri sendiri... In shaa Allah mulai hari ini, saya akan kembali menulis di sini...Bukan untuk diri sendiri tapi untuk kamu..kamu...dan kamu semua juga..Dan janji saya, in shaa Allah semua yang akan ditulis adalah yang positif..Yang negatif, meh kita tolak jauh-jauh....

Okey ...berbalik kepada topik asal kita...eceh..

Rasa macam doktor pulak nak cite pasal ubat-ubat nih..Tu la..dulu cita-cita nak jadi doktor...tak kesampaian..Walaupun pernah bergelar budak science stream, tapi sains gue ni cukup-cukup makan je...yang paling ingat gas ammonia je..yang lain memang pening nak hafal..hahahaha

Panadol....tak kira lah, solube ke, activfast ke, segala mak nenek atok wan panadol, dorang kata agak berbahaya....

Adeh...betol ka itu macam?

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati .  Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . 
Alternative Treatment ( Tips )
Seperti kata doktor, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.
Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.
Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. 

**ni yang saya baca kat beberapa blog dan laman web**
Owh..dah la masih demam nih..seminggu dah kak ton oi....tapi, memang malas nak telan ubat pasal ni lah...huhu..jadi, selagi boleh tahan, tahan jela....tak gitu kak ton?hihihi
tengok....demam dah seminggu..baru makan 2biji (sekali makan je tu)..huhu

pesanan kasih sayang : ubat yang paling mujarab adalah "perhatian" dari orang-orang yang tersayang ^_^ 
tata titi tutu
sekian
wasalam

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

4 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

~aYu~ berkata...

akak pun mmg tak amalkan makan panadol kalau takat pening skit2.. tp kalau dah tahap kronik tu mmg telan gak 2 biji.. jarang la.

Kesuma Angsana berkata...

mmg betul x bagus ambil ubat tahan sakit kerap sangat , KA pun amalkan cara minu air tu ! berkesan

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

momoy pun ada terbaca pasal hal ni juga
tapi dapat juga info baru kat sini
cara lain ganti panadol
thx dear

Myra Jay berkata...

MJ mmg tak suka panadol tak kira fast ka slow ka memang tak ambik..

Pernah ari tu period pain.. tak tahan sesangat amik panadol menstrual tu pun setakat sebiji je.. (Terpaksa)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia