Teduhan Kasih

Assalammualaikum...


Salam Jumaat kepada pencinta blog semua....

Sayang-sayang semua....tengok tajuk post pun korang dah agak ala..minah blogger nih mesti nak cite pasal drama Teduhan Kasih...

Haruslah....
Fenomena skang nih...

Aish....
Dahulu...hari-hari saya hanya dipenuhi keinginan mau pulang ke rumah selepas waktu kerja lepas tu nak membongkang tak pun mau online mengupdate apa yang patut dan mengskodeng apa yang tak patut....huhuh

Tapi sekarang....
Tidak lagi....
Semua telah berubah...hari-hari saya semakin ceria sebab hari-hari saya berkejar nak balik rumah sebab nak dating ngan abang Ehsan...owh...abang Ehsan... *agak gedik di situ*

Saya nih memilih jugak drama Melayu yang saya nak folow setiap episod...Tapi, serius drama ni memang saya suka....Yang tak suka, takde ape...tiada paksaan...masing-masing berlainan pendapat..tak gitu...Macam orang dok tergila-gila cite Adam dan Hawa...Saya memang tak minat pulak cite tu..

Memang ada pro dan kontra pun setiap drama Melayu nih..Tapi, saya suka amik yang positif dalam cite nih...Sebab saya mau belajar menjadi orang yang positif...



Bagi saya, drama nih mengajar saya,

(1) Percaya pada setiap ketentuan dari-Nya

(2) Jika bahagia yang diimpi, kita pasti akan bahagia walau pernah dikecewa, itu bukan pengakhiran sebuah kehidupan...

(3) Sentiasa ikhlas pada setiap kebaikan yang dilakukan...dan takkan membalas perbuatan jahat yang orang lain lakukan...

(4) Sentiasa bersemangat meneruskan kehidupan walaupun banyak dugaan...

(5) Kebahagiaan pasti milik kita........


**gambar semua telah dicari, disalin dan ditampal daripada Google.com

Ha...gitu....yang negatif tu memang realiti hidup la kan...memang wujud la orang-orang macam kak long ngan ayu tu....Semoga kita bukan orang camtu..biarlah kita tumpu pada kehidupan kita sendiri dan mendoakan kebahagiaan orang lain bukan menjahanamkannya..ha..hamik kau...

Jadi, marilah..marilah..marilah menonton abang Ehsan...

Eh...salah..menonton Teduhan Kasih..dengar kata, minggu depan, dah minggu akhir.jeng..jeng..jeng...

tata titi tutu

pesanan kasih : mohon berteduh dengan kasih sayang awak yer..eh..eh... :p

sekian
wasalam


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

8 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Zaf98 berkata...

waahhh! 5 pengajaran tu! xD
saya pun suka gak tengok drama ni~ tapi, kalo baca novelnya, mesti lagi best! <3
hahaaa! akak suka abang Ehsan ehh?
kak...drama Sebenarnya Saya Isteri Dia, akak tak layan? best gak drama tu~ dari novel gak~ (Y)

RamRamCute berkata...

akak pun suka jugak cerita ni...sebelum ni memang susah nk tengok cerita melayu sebab jalan ceritanya sama aje...tapi lepas tgk episode ke 10 macam best aje...

ika berkata...

yang ni kite pun suka...hihi siap bli novel

boni kacak berkata...

hahaha. awak pun layan juga sebenarnya..hehehe

adzairdawati makdara berkata...

samalah.. mak pon dah tak blh miss satu episode pun drama ni .. blh meroyan nengok lakonan kak long dgn si nabila tu hahahah

❤Kamsiah❤ berkata...

comeback Sherry Ibrahim yg menjadi...:)

diba's chan berkata...

salam.
awak,tumpang lalu.
kte nak promote sikit.
kte ade jual aura white RM130 je.
free postage + shaker + 5 free gift.
kalau nak, contact kte ae.
Diba 012 7009100 :)

Kesuma Angsana berkata...

KA & adik luv this cerita so much tau hehehe

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia