Aku, Dia dan Tong Sampah



Assalammualaikum...

Semalam, dengan rasa penuh semangat dok depan telebisen semata-mata nak tengok telefilem Aku, Dia dan Tong Sampah kat TV9....

Karya asal cerita ini dihasilkan daripada pelajar UiTM untuk projek semester akhir mereka, kemudian, diolah oleh penulis skrip Nadia Khan....

Memang semangat nak tengok pasal ada Beto Kusyairy (Amir Haikal)...hihi....ops...dan jugak Siti Saleha (Sharnaaz)....

**kredit kepada fan page Siti Saleha

Cerita nih mengisahkan Amir dan Sharnaaz yang bertemu setelah mereka putus hubungan dengan kekasih masing-masing...Sharnaaz ditinggalkan oleh kekasih beliau dengan alasan dorang tak sepadan sebab kekasih Sharnaaz nih orang yang popular...Sharnaaz ni pulak pendiam dan terlalu pemalu tak bertempat dan sukar nak sesuaikan diri dengan orang lain....

Mereka bertemu di tong sampah ketika hendak membuang surat cinta masing-masing...Mereka pun berjanji antara satu sama lain yang mereka akan saling membantu untuk menambat semula hati kekasih masing-masing...

watak utama....Siti Saleha, Beto Kusyairy dan tong sampah...hihihi


Kebetulan pulak, bekas kekasih si Amir ni rupanya couple dengan bekas kekasih si Sharnaaz ni...

Tapi, akhirnya "happy ending" tau sebab Amir dan Sharnaaz bercinta dan tak kembali pun pada bekas kekasih dorang.

Jalan cerita nih memang sangat sweet....Suka tengok lakonan Beto yang mantap tu dan Siti Saleha yang cumil giler dalam cerita nih...

Nih antara dialog yang sangat terkesan di hati..eceh....

"awak tak perlu jadi orang lain sebab awak dah cukup sempurna"......

"kalau betul dia sayangkan awak...dia takkan halang impian awak"....

(nih ayat daripada Amir kepada Sharnaaz)


Di sebalik cerita komedi ringan yang romantik dan lucu, cerita sebenarnya ada pengajaran jugak...Pengajarannya, cintailah orang yang mencintai kita dan menerima kita seadanya...Bukan berubah menjadi orang lain semata-mata untuk menambat hati orang yang kita sukai....

Dalam telefilem nih, Beto pun ada nyanyi lagu tau...pergh!!dah la pandai berlakon..pandai nyanyi pulak..aish...terpikat..nasib baik laki orang..hahahaha



Ada special appearance jugak oleh Liyana Fizi yang cun itu...



p/s : hebat sekarang ka, tong sampah pun bole jadi pelakon..hihi

Tata Titi Tutu
Sekian
Wasalam~~

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

29 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Knor berkata...

tak menonton..nya

hazwan hairy berkata...

berjumpa di tong sampah...waahhhh...hahahha

Mrs Velentine berkata...

sweet jer tgk beto ngan saleha...follow sini

Nur Lavender berkata...

smlm tgk ingatkan xbest..tajuk mcm ape nth..hahaha..mnyesal xlayan..hukhuk

Everything's Everythings berkata...

Macam best jer ni.. tak pernah lagi pula tgk 2-2 pelakon tu ^^

izzah berkata...

ohhoo...ada jugak tajuk citer mcm tu yek...hehe...ni la cerita yang orang duk sibuk2 cakap tu yek...rugi plk tak tgk...sibuk melayan si kenit...hehe...

MRS Rongoks berkata...

nk tgk jugak.hihiih
ika pon suka beto ^^

ayut berkata...

hihihi..tong sampah pon blh jd tema tau :P

fieda berkata...

ada jugak tgk semalam sikit2..hihihi

fiza berkata...

Tgk citer ni smalam, best >_<.

IntaNBerliaN berkata...

macam best je.. tp akak xtgk la plak.. smlm tido awai.. kol 10 lbh br terjaga.. hihii

IntaNBerliaN berkata...

macam best je.. tp akak xtgk la plak.. smlm tido awai.. kol 10 lbh br terjaga.. hihii

ika berkata...

suweeeeet...>_<

aimaniman berkata...

akak x tengok la.. mcm best je.. lain dr yg lain sbb wataknya tong sampah.. kalau x da ts.. 2 watak utama yg frust cintun tu x berjumpa dan akhirnya mrk x jd pasangan kekasih.. pengarah yv kreatif sbb menjadikan objek ts sbg penggerak utama perjalanan citer kannn..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

sayangnya mak dara tak sempat tgk.. harap2 ada ulangan ;)

Ogy Nordin berkata...

Lamanyer tak follow drama tv...

ieda berkata...

hurmm sure best citer nie

cantik dan somel jee siti saleha dgn rambut tuu ;))

puteri kasih berkata...

tak sempat nak menonton :(

Iznie berkata...

ehh? first time dengar pasal citer ni... ketinggalan zaman betul iznie ni...hik3

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

dengar dear review pun dah best
tapi sayang tak sempat tengok. huhu...

mesti suwittt sangat ni. dah boleh bayangkan

shida berkata...

xtgk pun cite nie...huuu~~~

Eca Dwinky Asha berkata...

tong sampah dah jadi pelakon utama.hahahaa...


nak tgk la kt utube ada x?

Cinta Misteri berkata...

cumelnya...CiM suka kedua2nya Beto & Saleha. Mesti best tapi rasanya tak sempat nk ke panggung, tunggu AstroBB jer laaa

QasehnyaRania berkata...

mcmna la tong sampah bleh pegi uji bakat..hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

akak tgk tp xdan habis..tgk kecita mcm lawak hihi...eh beto tu dh kawen erk ingat bujang lg hikhik

Miss CJ berkata...

Salah ni dik.

Karya asal mmg Nadia Khan, kemudian pelajar tahun akhir UiTM olah skrip yang telah ditulis tu utk projek mereka.

Jadi, yg disiarkan di TV ni karya asal with a bit of tweaking by Playground Productions :-)

MiSz fiFiEyQa berkata...

agree!!!citer ni memang sangat best..banyak mesej yg menyuntik semangat dan tak la fokus kat cinta je kan..hehe..

even citer ni dah lama tayang but sy baru je tengok hari ni..memang terbaik!! =))

miSss berkata...

Dowwnload je. Best . :)

Tanpa Nama berkata...

rugilah aq nie..

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia