Vikingdom : Bukan Hollywood tapi Malaywood

Assalammualaikum...

Pergh...memang salute la ngan brader-brader KRU iaitu Norman, Yusry dan Edry sebab bakal menghasilkan sebuah lagi filem hebat yang bertaraf Hollywood dan mungkin akan mencipta lagi sebuah sejarah baru dalam dunia perfileman negara....


Kalau sebelum nih, KRU Studios, berjaya hasilkan filem epik Hikayat Merong Mahawangsa, kali nih mereka mempertaruhkan filem Vikingdom....

First time shaye tau pasal filem nih, daripada entri incik HASRUL HASSAN punye blog....memang teruja sangat bile dapat tau pasal filem nih....

Kebetulan pulak, hari ni dalam Kosmo Online ader keluar berita nih....


Seperti filem-filem KRU Studios sebelum ini, iaitu Cicakman, Cicakman 2 dan Hikayat Merong Mahawangsa,  filem ini juga menggunakan CGI...




antara gambar-gambar belakang tabir filem nih...

**Sumber dari Official Fan Page Vikingdom





Pelakon-pelakon Filem Vikingdom
Dominic Purcell (Eirick)
**ok...kepada peminat citer Prison Break, mesti kenal mamat macho nih kan...hehe :p

Natassia Malthe (Brynna)
**cun dan gojes kan..kan..memang la sebab beliau nih model (nape ayat macam ader bunyik kejelesan di situ..haha :p)...beliau nih orang Norway (bukan no way yer)...tapi ader sikit-sikit darah Filipino....


Craig Fairbass (Sven)
**macam garang jer...tapi tak takut pun...eceh..hehe...beliau nih penah berlakon dalam film Cliffhanger

Conan Stevens (Thor)
** macam star WWF pun ader...hihi..sebab memang beliau ex-profesional wrestling champion ok..dasat kan.....

Jon Foo (Yang)
**bole tahan kan..ensem jugak...aish (mengedik pulak)...hihi...
beliau kacukan Chinese dan Irish... beliau jugak adalah martial artist


*** untuk pengetahuan korang, kebanyakan pelakon adalah stuntman..jadi, memang tak heranlah kalau dorang boleh buat aksi ngeri, lawan-lawan yang terbaik munye!!! :)

Memang terlihat secara ketara di situ, pelakon-pelakon dan kepakaran dari luar negara digunakan untuk menghasilkan filem nih....Tapi, ia tetap sebuah filem anak tempatan kan...Ini mungkin sebagai langkah permulaan Malaysia mengorak langkah setanding Hollywood...Tak mustahil kan??

Shaye memang minat sangat dengan sentuhan KRU Studios....Idea dorang memang brilliant dan superb!!Memang sangat berbeza dengan produksi lain....

Filem bercorak epik, fantasi dan realistik diketengahkan sebagai satu pembaharuan dalam industri filem negara...

Filem dijangka ditayangkan hujung tahun depan 2012...Kite sama-sama tunggu yer.... :)


p/s penaja : Akhir kate dari shaye...maju la filem untuk negara....hihi (macam pernah ku ayat itu kan...tapi macam ader ubah sikit...hehe :p)

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

12 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Cik May berkata...

best sgt ke....meh blnje cik may tiket wyg 1.. ;p

Mira Adzlia berkata...

@Cik May best tak best kne tggu filem nih kuar la cik may..siap pun xlg nih..haha..tp mmg gempak la kan nmpknyer..hehe

Ct Mawa berkata...

yup..minat jugak..filem HMM mmg terbaek..2ggu jew la cte ni kua..mst gempak jugak

Mira Adzlia berkata...

@Ct Mawayup...xsbr nih....hehe :p

Hawa Ahmady berkata...

macam best je.. nak tengok la nanti cerita ni..

jom join contest...

http://hawaahmady92.blogspot.com/2011/11/contest-apa-benda-tu-part-1.html

✿....rossa alina....✿ berkata...

waahhhhh mcm seronok je citenye..tgk pelakon pn macam hebat2 je kan?? :)

Mya berkata...

ya Allah dah lama gak nampak iklan ni tapi wat dek aje sampailah terbaca entri ni baru tau from kru! okay menangisssss *kagum!

hamzah ian berkata...

pergh.. dah tak ajdi malaywood dah kalo omputih berlakon.. hehe

Mira Adzlia berkata...

@Hawa Ahmadykne tggu taun dpan nk tgk..hehe...wokeh..nnti shaye bukak link tu :)

Mira Adzlia berkata...

@✿....rossa alina....✿kan...gempak gitu..hehe :)

Mira Adzlia berkata...

@Myatak sangke anak msia bole produce filem gah cenggini kan...proud to be Malaysian :)

Mira Adzlia berkata...

@hamzah ianfilem ni adlh bdasarkn puisi epik Viking: Necklace of Brising, berdasarkan mitos sejarah purba Eropah abad ke -8.jd, ttu pelakonnye mst la omputih utk nmpk real...tp yg pnting,org Msia yg produce filem nih...nih lngkh pmulaan utk msia promote industri filem negara nih smpi ke Hollywood....supaye org Hollywood mula mengenali filem2 Msia... :)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia