Setelah Lame...Baru Nak Menjawab Nih

Assalammualaikum...


Tak sangke kat blog pun ader permainan tagging-tagging...suke..suke..suke...hehe...tapi, masalahnyer, shaye tak reti sangat nak mentagging dan bagi soalan kat orang nih...hehe


Leh tak kalau shaye nak menjawab jer soalan orang??leh la..leh la....please....


Tapi, kalau korang kate tak boleh, shaye tetap bergedil gak...eh..eh..berdegil gak...hehe :p..Walaupun dah ader dalam rules...adeh..sory..langgar rules tuh...hihihi...


the rules:

1. u must post these rules.
2. each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. answer the questions the tagger set for u in their post and
also create 11 new questions to people u tagged to answer.
4. u have to choose 11 people to tag and LINK them to your post.
5. go to their post and tell them that they have been tagged.
6. no tag back.
7. no stuff in the tagging section about "u're tagged if u're reading this".
u legitimately (a.k.a trusted with honesty) have to tag 11 people.




11 Perkara Tentang Shaye


(1) Anak tunggal mama dan abah shaye
(2) Umur sweet 24 (sweet la sangat yer)
(3) Bekerja demi mencari rezeki halal
(3) Suka tengok wayang dan karaoke
(4) Life yang sangat simple dan sederhana
(5) Suke ketawa (bukan ketawa sensorang ek)
(6) Tak cantik, tak jelita, tak comel tapi comot (tapi shaye bersyukur tau ape yang Allah kurniakan pada shaye)
(7) Kurus dan tinggi (BMI stabil tau)
(8) Suke tengok Raja Lawak dan Maharaja Lawak walaupun berpuluh-puluh kali siaran ulangan 
(9) Lagi suke pakai selipar dari kasut dan high heel.
(10) Suke kucing
(11) Tak pandai makan sushi 


Ok...time kasih shaye ucapkan kepada Cik Annur dan juge Cik Ameera kerana mentagging shaye..Sorry lambat sikit menjawab..hihi....


Soalan dari Cik Annur
(1) ikhlas tak follow blog ni?
ikhlas..kan kite kene ikhlas dalam melakukan pape (janji bende baik tau)


(2) first impression lepas masuk blog ni? in one word. siap kau kalau kau jawab 'menyampah'.
Simple....but nice :)

(3) hobing jang hobing or gomo kelate gomo? hehe
Dua-dua pun tak...red giant always :)


(4) suggestkan nama untuk bakal anak aku 6 tahun akan datang. satu nama laki, satu nama pompuan.
Lelaki : Adam
Pompuan : Maya
(Penangan cite Adamaya....hehe :p)

(5)aku suka hijau. kau?
suke sume...tapi paling suke purple, peach & pink

(6)kalau kau drive, then jumpa jalan bercabang, kau akan pegi belah kiri ke belah kanan?
kanan kowt...kan ker kite mesti mulekan dengan kanan :p

(7)semalam ada budak panggil aku mak cik dengan muka innocent gila. teka, aku happy ke sedih ke geram ke rilek-rilek je?
haruslah geram dalam ati..tapi luar mesti cool jer kan..kan...kan... :p

(8)pandai main rubik's cube?
tak
(9)suka kucing?
suke..suke..suke..kat umah ader 8 ekor kucing

(10) nanti kawen nak buat tema warna ape?
tak pikir lagi..tapi hengat macam nak buat warne warni.macam pelangi.ley cenggitu??

(11)best tak berblogging?
best giler kowt :)

Soalan Dari Cik Ameera

1. lagu apa yang kamu minat?
lagu yang sedap didengar..tak kesah..tapi sekarang tengah suke giler ngan lagu Wish You Were Here, Avril Lavigne

2. suka ke tak subjek matematik? kenapa?
tak suke....sebab pening tengok nombor..haha

3. nama cikgu tadika kamu?
shaye tak gi tadika..mase tuh belajar kat umah jer

4. nama facebook kamu? kenapa?
Mira Adzlia...nama gabungan shaye- Mira, abah - Adzmi, Mama - Norlia

5. pendapat tentang blog saya
Sweet sangat :)

6. pertama kali lihat saya/ gambar saya apa yang kamu fikir tentang saya?
ha..suke bergambar ek?kan...kan...kan..

7. ringtone handphone untuk yang tersayang apa?
selalu handphone silent mode..haha

8. kamu suka stalk blog sapa? kenapa?
mane bole bagitau..pecah rahsia...haha :p

9. kalau marah apa yang kamu buat?
pendam kan jer..pastu dengar lagu best...pastu tak lame, lupe la marah tuh

10. bila bosan kamu buat apa?
tido...zzzzzzz

11. satu perkataan untuk menggambarkan diri saya bagi kamu?
sweety



** harap dapat menjawab sume soalan yang disoalkan..hehe....sonok jawab soalan..tapi tak reti nak bagi soalan...hihi...ok..thanks tau..nanti kalau ader, jangan segan-segan, dan jangan serik tag shaye....hihihi..sekian~~

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

2 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Noorul Amera Adnan berkata...

thanks dear sudi jawab >.< nnt nak tag lagi lahh

Mira Adzlia berkata...

@Noorul Amera Adnanhehe..bole ajer :)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia