Segmen : Ciri Lelaki Yang Aku Idamkan

Assalammualaikum...


Salam Aidiladha untuk semua.....


Ok...memang la beraye kat umah jer arinih...rutin arinih same jer macam ari bese...


Kebosanan sebab takde program, diisi ngan perkare berfaedah yakni berblogging..suke..suke..suke..http://matcuoi.com

Sedang shaye khusyuk blogwalking, tibe-tibe...........



Ternampak satu segmen menarik tajaan Incik Apit yang Macho Kacak Lagi Bergaye...


Jadi, ape gune termenung dan bermuram durja gare-gare tak dapat mencekik daging korban...shaye pun menjoinkan diri..hehe


Tajuk yang beliau bagi..memang la kan...suke mak nak....suke..suke..suke...iaitu ciri-ciri lelaki idaman....


Nak tau lebih lanjut...meh bukak link beliau nih Segmen Ciri Lelaki Yang Aku Idamkan


Dan...dengan banggenye shaye mau tag 3 orang rakan seperjuangan dalam dunia blogging nih...
Dengan hormatnyer dijemput untuk menjoinkan diri...
(1) Mira 
(2) Solicious
(3) Sarah Hanim


Cite pasal lelaki yang diidamkan nih, sebenarnye bukanlah expect tinggi sangat atau melampau-lampau, melebih-lebih...sebab atas dasar kesedaran diri yang tinggi, tak lah nanti orang kate tak sedar diri....shaye nih gadis biase-biase jer...jadi, kene la idamkan yang biase-biase jugak...baru la ngam ho!!
**doodle yang berjaya menambat hatiku ini**


Ciri Lelaki Yang Aku Idamkan


(1) Lelaki yang dapat membimbing shaye dunia dan akhirat


(2) Lelaki yang dapat menerima diri shaye seadenye


(3) Lelaki yang ader sumber kewangan (ok..bukan bermaksud shaye mencari yang kaye-raye, hartawan, dermawan, karyawan, bangsawan, sejarahwan, wartawan...hehe..tapi, cukuplah asalkan dier mempunyai pekerjaan yang HALAL dan bukan yang malas dan bergantung harap pada orang lain)


(4) Lelaki yang 'cool' (sebab shaye seorang yang agak kalut...hehe)


(5) Lelaki yang sabar (bukan yang panas baran dan panas hati sebab nanti panas telinge shaye mau mendengar maki hamun beliau)


(6) Lelaki yang 'tak kisah' (bukan buat tak kisah ek..tapi jenis tak kisah atau tak memilih dan tak banyak songeh....banyak sengih takpe)


(7) Lelaki yang sayangkan family (menggambarkan beliau seorang yang penyanyang dan boleh menyanyangi keluarge mase hadapannye sebagaimane dier sayangkan family beliau skang)


(8) Lelaki yang mengambil berat (bukan amik berat badan tapi amik berat pasal diri shaye, idup shaye, segalenye tentang shaye...bukanlah shaye mau beliau sentiase sms, tepon, 24 jam, yang penting, beliau akan menghubungi shaye biler beliau free and easy...yela..beliau pun mesti ader life sendiri)


(9) Lelaki yang sentiase memberi sokongan (bukan yang menjatuhkan dan hanye tau mengutuk jer)


(10) Dan.....lelaki yang benar-benar ikhlas sayangkan shaye dan memilih shaye sebagai pasangan tanpe sebab tapi adalah shaye adalah shaye (kalau ader sebab, takut nanti biler penyebab tuh dah hilang atau pudar, cintanya pun mengikut pudar same)




**skang nih, memang dalam hati nih ader kebun bunga (advance lagi dari taman)....lelaki mase depan adalah lelaki yang ader ciri-ciri yang shaye senaraikan...tapi shaye terima dier bukanlah atas dasar tuh...tapi, sebab diri beliau sendiri......pape pun, shaye serahkan jodoh pada Allah swt...Sekian~~
♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

15 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Hafizzi Aziz berkata...

apit doakan lelaki masa depan kamu x berubah ciri2 yang dia ada skang..aminn..
thanks join..peace..

anamizu berkata...

wahhhh untung dah ade lelaki mase depan..hehe
cik ana dari segmen ni jugak..gud luck tau :)




luv.
cik ana

Eida Arina berkata...

hye kak...noce to meet you...saya dtg dri segmen yg sama....wah....sumenye ciri2 yg positif...insyaAllah...kak akn dpt lelaki yg mempunyai ciri2 tersebut :)

Sarah Hanim berkata...

hehe tq awk tag sy :)
i like la ciri2 lelaki mcm awk nak . hahaha
insyaallah sy join k ?

Mira Adzlia berkata...

@Hafizzi Azizinsya-Allah..maceh2 :)

Mira Adzlia berkata...

@anamizutenkiu cik ana :)

Mira Adzlia berkata...

@Eida Arinanice meet u too dear...insya-Allah :)

Mira Adzlia berkata...

@Sarah Hanimhehe..thnx sarah..join tau...:)

Sarah Hanim berkata...

hye awk , sarah join sekaki :)

kirim salam pakwe ye ;)

http://sarahanimismyname.blogspot.com/2011/11/ciri-lelaki-yang-aku-idamkan.html

FYA PELANG! berkata...

taniah menang, nice entry kamu :)


jemput join segmen fya :) http://feeyapelangi.blogspot.com/2011/11/segmen-lagu-di-blog-saye.html

Panggil Aku Han berkata...

Singgah dari segmen yang sama :)

Mira Adzlia berkata...

@FYA PELANG!thanx dear..nnti shaye join okeh :)

Mira Adzlia berkata...

@Panggil Aku Hanthanx sudi sggah

^^eKaTiKaH^^ berkata...

wah, ini dye pemenang kite...tahniah..hehe :)

siti hidayah berkata...

Datang singgah. tahniah sebab memang dear =) baca yang dayah pulak :

http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/11/ciri-lelaki-yang-aku-idamkan.html

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia