Berparti Jinak Di Kandang Kuda

Assalammualaikum....

Angin sepoi-sepoi bahase......suasane aman damai bagai di desa....sememangnyer cukup indah untuk menikmati tidur di kala ini.....eceh.....

Tapi...
Apakan daya.....sugar daddy dah mengajak pulak pegi berparti di kandang kuda....
Aish...nak tolak rase rugi....nak ikut pun rugi sebab miss waktu tidur nyenyak...
Adeh..dilema...dilema...

Namun....ku tak berdaya untuk menolak ajakan sugar daddy yang banyak berkorban harte bende, jiwa dan raga untuk diriku....
Ku ikutkan jua la...(ceh..ayat terpakse kunun..padahal gedik gak kan nak makan free katenye...:p)
Sugar mama pun dah siap-siap dengan pakai vogue de vass la....ala-ala rosnah johari dah...
Shaye lak...bese la...bese-bese jer..sebab shaye kan gadis bese-bese jer...hehe :p

Lor..hengat kan jauh bebenor la kan tempat parti tuh.....doket bonar la dari umah (ala-ala nogori sembilan sebab dah menang Piala Malaysia kan)....
5 minit jer pun nek kete..tapi, kalau jalan kaki, mungkin sampai peluh-peluh masam kuar baru sampai la kan...

Sesampai jer kat sane, tetibe orang ramai yang dok kat meja, yang tengah makan, terus bangun menyanyi lagu 'Hepy Besday'....shaye rase terharu sangat...rase sampai nak meleleh air mate... air hidung pun..tak sangke dorang wat kejutan camnih untuk shaye.....sangat terharu dan appreciate sangat...

Tetibe......
Shaye teringat...arinih bukan besday shaye...besday shaye dah lepas lame dah...
Dorang mungkin terlambat nak celebrate....atau saje celebrate lewat sebab tak sempat arituh maklumlah masing-masing sibuk beraya....Takpelah...shaye teruskan mendengar dorang nyanyikan lgu besday tuh...

*

*
*
*
*
*
*

♫♫♫ hepy besday to you...hepy besday to you...hepy besday to Nurul Aisyah......
hepy besday to you...♫♫♫

aik??sejak biler pulak name shaye sudah tukar la jadi aisyah??


Ler..baru sedar rupenyer diri ini perasan je lebih....ari jadi orang laen da...Aish....perasan tahap dewi betul la....hahaha :p


Rupenye, ari jadi anak kawan abah shaye ler....mantap!!!besday party kat DARC (Denai Alam Recreation Centre)..memang la sangat loaded kan...shaye pun tak penah sambut besday kat tempat cenggini...sob..sob..sob


Okeh...jangan nak sedih-sedih sangat...tak de mende pun....huhuhu...
jum..jum...layan gambar kami yang pose kat kandang kuda...hihi :p

ni kek beliau...cantek kan....yang penting nak kuda jugak..tak menahan tuh

nih la gadis penyambut hari jadi......baru 13 taun umur nye..
owh..sebaya la kite aisyah (ceh..nih bukan perasan lagi..nih namenye tak sedar diri...hihi)

mama shaye yang berposing ala-ala rosnah johari :p

pergh.....rider yang vogue sangatt...hehe :p



budak nih kununnya nak jadi Qabil satu hari nanti...sebab mau mengorat fasha sandha..

termenung merenung kuda-kudi (eh..eh...ade ker kudi tuh??kuda jer k)...


mini zoo pun ader kat sini k....

yang nih ape ntah name nyer...tapi yang shaye tau, ley maen lompat-lompat kat sini..ala...macam tilam spring....

sesi memanah anak panah


nih la sugar daddy merangkap abah shaye merangkap drebar merangkap fotografer arituh (hamboih banyak jawatan)...hihi :p

Ni la name tempat kejadian



Beberapa best quote yang ader kat sini......




Okeh..kalau nak belajar tunggang kuda, leh la join d club.....RM 180 jerrrrrr untuk setahun...bukan setakat tunggang kuda jer, leh jugak wat aktiviti-aktiviti laen yang ader kat sini....kalau nak tau lebih lanjut sila la layari laman web nih  Kelab Rekreasi dan Berkuda Denai Alam ..


p/s penaja : shaye takut menunggang motor dan kuda ~~ sekian :p



♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

2 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

fadh leyanie berkata...

fuhyoo..kek kandang kuda..:P

Mira Adzlia berkata...

@fadh leyaniekan...rase tak smpi ati nk mkn..haha

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia