Dia Bukan Untukku

Assalammualaikum....


PERINGATAN : INI ADALAH ZON JIWANG.... http://matcuoi.com


Dah jadi lumrah manusia untuk jatuh cinta dan bercinta...


Tapi, tak sume hubungan cinta mampu bertahan sampai ke alam perkahwinan. Walaupun bercinta dah bertaun, berdekad, berabad lamenye, tapi kalau bukan jodoh, memang melepas la...


Memang terkilan, terkecewa, terkesima la bile dah bercinta, berjanji bersumpah setia bagai, punye lame la kan, tup-tup, tak menjadi.....putus di kedai mamak....eh..eh..eh..yela selalu orang kate putus di pertengahan jalan...mane leh kan..tengah-tengah jalan mintak putus, bukan hubungan jer putus tangan, kaki, kepale pun bole putus kene langgar dek treler tayar 14.....


Mungkin kiter tak memperasankannye pun dah ader tande-tande kite harus tinggalkan dan lupekan pasangan kiter tu....atau memang buat-buat tak perasan sebab sayang katenye....


Cer tengok senarai tande-tande tuh :


(1) Tak Sherasi Bershame (sebutan ala-ala ajai gitu)
~ orang kate, perbezaan adalah suatu yang biase dalam perhubungan....dan perbezaan tuh yang saling melengkapkan pasangan...tapi kalau dah terlalu berbeza, rasenye, memang cannot  gi la kan...kan...


(2) Selalu mengalah (macam lagu kumpulan seventeen tuh...kalau tak tau gi download cepat)
~ Salah sorang daripada pasangan selalu berdiam dan mengalah biler berlaku perbalahan atau pertelingkahan....kununnya tak mau perbalahan tuh berlanjutan...sampai sanggup korbankan perasaan sendiri....tapi, sebenarnye sikap mengalah nih  meningkatkan peluang untuk berpisah....


(3) Terlalu Obses 
~ Obses sangat dengan pasangan sampai sanggup lupe family, lupe kawan, lupe kerja, lupe diri sendiri....dalam kepale hotak cume beliau jer..beliau lagi...dan beliau lagi..dan lagi..lagi


(4) Sumber Kewangan a.k.a banker a.k.a mesin ATM bergerak
~ Selalunye lelaki yang bergantung pada pompuan...mungkin beliau berpotensi menjadi kaki kikis dan penipu yang berjaye.....


(5) Takde Restu
~ Kalau family tak penah jadikan pasangan kite tuh sebagai salah satu topik perbualan, walaupun dah dikenalkan beliau kepada family, mesti ader sumting wrong sumwhere tuh....
~Member-member terutama yang kamceng yang selalu maen ketingting same-same ngan kite tak setuju ngan perhubungan kite, nampak gaye memang tak leh pegi jauh....


(6) Sesuke Hati Nak Marah / Maki / Belasah
~ Lom kawen sudah tunjuk belang dia ea....aish...yang nih dah tentu-tentu memang tak leh nak terima...hengat  belacan ker nak  tumbuk-tumbuk??adoyai....






p/s penaja : memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.






♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

9 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Hayati Tapsir berkata...

nk remy sahak jugak. HEHE :)

Tihara berkata...

bagus pesanan yang ter last tu..btw saya dari segmen hasrul hassan..tahnks 4 drop by at my blog..sambil tu nak jemput JOIN GIVEAWAY DI BLOG AKAK YER :)

*SiRibenMerah berkata...

hidup belum berakhir.. setiap pertemuan ada perpisahan.. sama ada hidup atau mati.. tetap berpisah.. cuma caranya dan ceritanya hanya kita yang cipta dan Allah menentukan sesuatu tuh adalah terbaik dan semampu2nya kita hadapi..

enjoy :)

Oh Oeya berkata...

Alaaa.. alaaa.. comeiii..







Allah lebih tahu :)

[PCL] berkata...

Orang yang baik hanya untuk orang baik2 saja..so, kena baik2 kan diri kita sebelum nk dapat yang baik2 tuh.... baik yg dimaksudkan adalah keimanan seseorang supaya boleh membimbing pasanngan yg telah menjadi jodohnya kelak.

Selalu mengalah (tande no.2)...adalah lebih baik sebenarnya dari berterusan bertengakar utk menegakkan sesuatu perkara berbangkit, pcl kurang setuju jika ini sebab terjadi perpisahan..tapi hakikatnya kalau kedua2 pasangan 'keras kepala' maka pincanglah kerukunan sebuah perhubungan..wallahu'alam.

cik may berkata...

eh, mane dpt kartun cute2 tu ek?hehe..google ke?

nnt jemput join segmen CM ye..

shida berkata...

bunga bukan sekuntum..
kumbang bkn seekor..hahah
tp yg sekor tu lah buat kita tersenyum selaloo..:P

Selendang Merah berkata...

inilah lumrah kehidupan....nice entri..:)

LAici KAng Ais berkata...

very nice!!!!

kunjungan balik dari LKA. nice to meet you :)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia