Lelaki Malaysia Tak Cerewet

Assalammualaikum...

Lelaki Malaysia Tak Cerewet?

Adeh biar benar?
Betulkah?
Pastikah?

Ha...itulah artikel yang shaye bace dalam sisipan Mega dari akhbar Utusan...

Menarik..menarik...tapi betul ke lelaki Malaysia nih tak cerewet?

Kalau ikutkan logik sebenarnya, cerewet terletak pada individu tuh sendiri...jantina bukan persoalannya...

Ok..berbalik pada tajuk tuh...lelaki Malaysia nih dikatakan tidak cerewet dalam memilih wanita sebagai pasangan hidup mereka....lelaki tidak lagi melihat pada kecantikan, kemontokan, ketinggian, kewangan dan pendidikan...

Selalunya, golongan wanita yang ditakuti lelaki untuk didekati adalah ;

(1) Berkerjaya / Berpangkat
~ Sebab rase tercabar ngan kejayaan wanita tu

(2) Berpendapatan Tinggi
~ pompuan cenggini 'high maintenance' katenye

(3) Cun Giler (ala-ala mis yunibes yang nebes)
~ rase macam 'beauty and the beast' pulak katenye

(4) Status / Darjat Tinggi
~ Tak setaraf...bagai pipit dengan enggang katenye

(5) Tak Bape Cantik
~ Takut kene kutuk dengan kawan-kawan katenye walaupun beliau sedar yang beliau pun bukan nye kacak macam aaron ajis maupun parid kamil maupun asrap muslim...

(6) Tak Bape Kurus
~ Tak larat nak bagi makan katenye....walaupun beliau sedar body beliau pun bukanlah enam pek (six pack) macam pahrin ahmad.... 

Tapi...
Menurut kajian yang telah dijalankan (eceh...dah macam saintis ke hape nih), lelaki sekarang dah tidak mempedulikannye sume itu laginye pun (apsal bahase ala-ala Ah Cai nih)...

Lelaki Malaysia sekarang lebih terbuka dan positif....dan sume itu bukan lagi kriteria yang dicari pada seorang wanita pilihan hati...terutama yang muslim guy, tentu la nak cari yang solehah..kan..kan..kan....Tapi yang penting ialah lelaki tuh mestilah ader;

(1)Keikhlasan
~ Bukan sebab tertentu yer...betting or sumting

(2)Kejujuran
~ Kalau suke cakap suke..kalau tak suke cakap tak suke.....

(3)Keyakinan
~ Tak cube tak tau jek (adeh...ganas pulak rase ayat nih)...kene la yakin a.k.a konpiden...

(4)Kesopanan
~ Kene ar sopan care nak approach wanita tuh...
Contoh : 'Semekom....hai cik adik tak jawab dose tau'....
**Ek eleh...ko pehal kulup bin kulip....dah la care bagi salam pun tak betol...nih sume style lame ar..kuno betul...zaman dinasor bole ar pakai....

Jadi, wanita sekarang tak perlu risau lagi...sebab lelaki sekarang dah tak cerewet lagi...
Mereka lihat dengan mate hati dan takkan lagi bute hati.......


p/s penaja : walau ape pun, sume tuh terpulang pada diri masing-masing.....hanye diri sendiri yang tau ape kah kehendak hati kamu....sekian ~~

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

2 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Cik May berkata...

ececeh..ye ke???ikut individu kot..ade yg hokei je..ade yg hampeh jugak...yg bajet ensem tapi nak gf hebak pun ade jugak...ekekekeke...

Mira Adzlia berkata...

@Cik Mayyu..yup..shaye pun da nyatakan kat ats tu...sume tuh ikut individu gak..tpulang la pd msing2 :)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia