Madam Lim's

Assalammualaikum....

Inilah aktiviti kami bila menjelang hari Jumaat yang waktu rehatnya agak panjang...Di kala kaum Adam berpusu-pusu mau ke masjid menunaikan solat Jumaat, kami kaum Hawa, berpusu-pusu ke soping mall...ade 2 sebab jer kalau pegi mall tu...

1. Soping
2. Makan

2 Jumaat yang lepas, (2 Jumaat tu maksudnya 2 minggu berturut-turut..hihi) saya and the geng, ke Jusco Maluri....Perut lapar giler.tengok tempat duduk macam takde kosong jer...jadi, amik keputusan makan kat restoran Madam Lim's....Restoran Chinese yang Halal......


Menu yang sampai terpinga-pinga nak pilih sebab macam nak order sume....

harga ikan adalah mengikut pasaran dan jatuh naik saham yer....

cik dayah yang kunun penin pilih menu

puan nadh yang konpius tak tau mau pilih mana satu....


bergambar rajah dahulu sebelom melahap

appetizer...dimulakan dengan sup jagung (rasanya la...hihi)

Siam Style Fried Rice (RM 6.90)

Nasi Goreng Kampung (RM 6.90)

Kung Pao Chicken (RM 6.90)

Tom Yum Fried Rice (RM 6.90)

Paprik Mix (Small) (RM 9.90)

Memang la tak sedap langsung....
|
|
|
|
|
|
|

Okey saya TIPU....serius memang SEDAP GILER weh...
harga??
berpatutan.... Total sume yang kitorang makan termasuk air soya, asam boi & plain water 
RM 43.30

tata titi tutu
|
|
|
|



eh..eh..eh...belom abis lagi....siaran telah disambungkan...ini namanya makan secara bersiri....
kami telah pergi makan sekali lagi minggu yang berikutnya, hari dan waktu yang sama..orang pun sama cuma ada penambahan 2 orang lagi ahli bersekutu...


kamilah geng "biase-biase" ajer!!!


cek mek tikah...dak nih memang tak kuat makan.....

cik ema yang tak tahan pedas...tapi salute, beliau still mau makan pedas sebab pedas itu sedap...

okey...mama aira yang sedang mempertimbangkan pilihan makanannya

saya punya Bihun Tom Yam (RM 6.90)
serius bebeh, sedap, pedas, besar, pekat & semestinya secukup rasa...marbeles!!!
nih menu pilihan 3 orang antara kami...

Vanilla with Passion Fruit (vanila & buah markisa) 
RM 5.50

Calamansi with Grape (Limau Kasturi & anggur)
RM 5.50

dayah dan mangkuk...hihi...serius besar kan mangkuk itu....
serius, kami tak mampu habiskan....(aish..ni kalau geng-geng saya baca, konpem kena kondem...pasalnya, saya boleh habis..hihihi)
serius......
|
|
|
|
|
|

sumenye series..apa yang tak serius??
kalau dah serius tu sedap la sayang-sayangku sekalian....
memang puas hati..hati memang puas dapat makan sampai kenyang nak pengsan....

Tata Titi Tutu
Sekian~
Wasalam~~


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

15 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

merahitujambu berkata...

sedap ke uncle lim??xpenah mkn pon

hazwan hairy berkata...

bila nk blnja ni?sedapnya aihhh

Knor berkata...

sedappnya tgok air limau plus anggur..

meriah..alhamdulillah

fieda berkata...

ermm..nmpk sedap..

Mass berkata...

paprik n nasi goreng kampung tu nampak mengancam :D

MAY berkata...

kene pegi ni...selalu je g jusco maluri...umh masa bujang dl kat Pandan Jaya je...tp tak penah g pun mkn sini..bese g mkn mcD je..pastu soping..kene ajk hubby g ni..hehe..eh..opis mira katne?kite mcm dekat2 je..hehe

Kesuma Angsana berkata...

kalu sedap berbaloilah walau mahal sikit kan

QasehnyaRania berkata...

singgah jumaat..
semuam best2 je

fiza berkata...

Laparrr...sedap erk. Tak pernah try lagi.

Ogy Nordin berkata...

Sedap nampaknyer....bole singgah nih.

Cikgu Ma berkata...

ni btol2 tayang makan2 ni..banyak gambar...hehe

Crew Fathi berkata...

Wahhh... Shoping n makan2.. Best Tu... Haha.. wa kalau keluar dengan rakan2 class.. laki n perempuan.. So mula2 ok la.. Then bila masuk shoping complex.. Hurmm.. Geng lelaki n geng perempuan dah mula berpecah.. Haha..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nampak sedap la hehe

~aYu~ berkata...

oo... JJ Maluri port korg ekk.. bestnya ada kete senang drive merata-rata. yg tak drive ni kena la menumpang je ke mana tuannya nak pegi. huhu..
pepagi tgk ni terasa lapar la pulak. bila nak bwk akak pulak?

Nur Lavender berkata...

hihi..shedap..mira makan smpai xhengat tgh mkn dgn kengkawan...kiki

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia