JPO (Johor Premium Outlet)

Assalammualaikum...

JPO...
JPO tu hape kejadahnye ek???
Bukan JPOP kan??kan??

Okey..JPO tu nama penuhnya ialah Johor Premium Outlet...
Bagi kaki-kaki dan tangan-tangan soping, confirm tau ape itu premium outlet...Premium outlet ialah pusat-pusat membeli-belah yang membawa bersama-sama jenama terbaik dalam persekitaran luar yang unik dan menawarkan penjimatan 25 hingga 65 peratus setiap hari. 

Terletak di Kulaijaya iaitu salah satu kawasan di negeri Johor...
Lokasinya terletak di sebelah lebuhraya PLUS....Memang boleh nampak dari tepi jalan..sayangnya, kurang papan tanda menuju ke sini..Kalau tak tau jalan, memang boleh sesat....Dengan kawasannya yang agak terpencil dan jauh dari bandar....Sebab tu memang salah satu ciri premium outlet...

Untuk pengetahuan korang, JPO nih adalah premium outlet yang pertama di Asia Tenggara..Pergh!!bangga seh orang Johor...hihihi...suke tak?suke tak?

Antara negara yang ada premium outlet ni, Korea, Jepun, US dan Mexico..Kiranya Malaysia antara negara bertuah la kan.....

Pengunjung kat sini majoritinya adalah penduduk tempatan dan juga pelancong terutama yang datang daripada Singapura....Tu memang standard la kan...Kat area Johor Bahru memang ramai orang Singapura yang datang soping...Murah katanya.....

Antara jenama terkenal yang ada kat sini ialah :


Adidas, Armani, Burberry, Canali,


Coach, Ermenegildo Zegna, Gap,


Guess, Lacoste, Michael Kors, Nike, Oroton, Polo Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Tumi...

Dibuka secara rasmi pada hujung tahun lalu...Waktu perniagaan adalah daripada jam 10.00 pagi hingga 10.00 malam....

Kalau rasa lapar, jangan risau..kat sini ada food court jugak...

Pada pendapat saya, harga barangan kat sini boleh dikategori sebagai ada yang 'mampu milik', ada yang 'agak mahal walaupun dah ada diskaun' dan 'ada yang kat tempat lain lagi murah'.....

Ada di antara barangan kat sini lagi murah kalau nak dibandingkan dengan KLCC....

Tapi serius Sogo lagi murah kalau Sale....Gila-gila munya murah..lagi-lagi kalau 'Happy Hour'...tapi nasib-nasib la kan nak dapat yang cantik...Sebab saya memang dapat beli beg jenama Carlo Rino kat Sogo yang harganya RM 99 jer..bukan untuk 1 beg okey..tapi dua...Pastu kat JPO, terjumpa beg yang sama dalam butik Carlo Rino tu....tau berapa harganya, RM 279.00 dengan 40% diskaun...jadinya, lebih kurang RM 167 cmtu la kan.....

Harga perfume kat JPO, bagi saya murah...dah banyak buat survei tapi rasanya kat sini memang murah....


















tak cukup duit??jangan risau....sini ada ATM Maybank okey...bule soping pas kuarkan duit...hihi


Satu lagi spesel kat sini, kedai 'Crepe Signature'....
Siap ada nombor giliran okey...huhu....
Pernah sekali tu pergi beratur panjang giler kot...
(Macam dah banyak kali pergi....baru 3 kali jer..huhu)

ni lah dier crepe 'Chicken Ham'......RM 6.80....sedap weh....

pegang jer..belinya tidak....

@Vincci.....nih testing dulu..besoknya tu, baru beli...
harga sepasang RM45....beli 2, RM 70...jadi, baik hamik 2...hihi

Okey...sesi syiok berdua....(bukan syiok sendiri)..huhu

Okey...Kalau perasan, napa ade gambar dua baju yang berbeza...
Bukan sebab tukar baju okey...
Tapi 2 hari berturut-turut berpeleseran kat sini....huhu....
Satu hari untuk survei...satu hari untuk soping!!!!

Jadi kepada kaki soping di luar sana...jum lah ke JPO!!!

(^_^)

Tata Titi Tutu
Sekian~~

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

15 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Tihara berkata...

best nye kalo dekat n duit melimpah ruah..hehe :)

Azham Vsvc berkata...

Wah...excited ni nak pgi cari perfume yg dikatakan berpatutan tu...siaplah JPO! hahahaha

MAY berkata...

WAH..BILE TAK NK GI SANE..

~aYu~ berkata...

betul..betul.. kat sana ada yg murah dan ada yg mahal. nak kena survey betul-betul harga. time akak pegi mmg lama sbb nak jelajah sume tempat. tp, yg beli cuma kasut futsal husband jek.. yg lain macam tak menarik minat lak... (hihihi...padahal rambang mata dah)..
sabo jela..

fiza berkata...

Hhhmmmm...tak tau bilalah bley sampai sini.

Bunga Bunga Cinta berkata...

x penah sampai lagi lah....

p/s Salam cinta tu mmg best giler.... pasti lebih bagus dari 7 petala cinta.... tak kan nyesal arh....

IntaNBerliaN berkata...

kalu byk duit, best ni shopping :-)

boni kacak berkata...

wah.tempatnya pun nampak sempoi la..

Cikgu Ma berkata...

teringin jgk nak soping moping ni...tp jauh sangat la...

Arham Md Ali berkata...

Duduk JB tapi tak pernah lagi pergi sini, tapi adik-adik selalu jugak pergi. Tapi terkejut bila adik beli beg tangan LV RM1200.

IdaShazana berkata...

Jgn bw credit card klu nk selamat :-)

Hazwani Harun berkata...

ermm best er,nk pegi tp jauhh..huhu

hazwan hairy berkata...

dah smpai sini before raya...best giler ! balik2 umh botak kepala..haha

QasehnyaRania berkata...

duit berkepuk sedap shopping..hehe

done magnum 4 u =)

imran zakaria berkata...

kedai perfume tak banyak macam x ada ajer.tak banyak choice.

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia