Penyet Express

Assalammualaikum.....

Bila kelaparan melanda diri...
Memang la rasa nak makan jer...(yela takkan lapar nak berlari pulak kan..huhu)

Atas sebab memang lapar nasi setelah letih membeli dan belah dari pasaraya, mama saya pun mengajak sapedek...(makan lar...)

Pikir punya pikir punya pikir...Tak tau nak makan ape...
Tiba-tiba...
Tup..dapat idea mau makan ayam penyet....

Resipi asal ayam penyet ni adalah daripada negara jiran iaitu Indonesia.....

Teringat masa buka puasa aritu...berbuka dengan si lelaki masa depan kat restoran nih.....
(Tapi masa tu tak buat review memandangkan bulan puasa ramai dah buat review pasal makan..makan..dan makan...dan satu lagi sebab sume gambar yang telah diambil dengan jayanya, telah disimpan oleh beliau dan saya lupa pulak mau 'gigi biru'...bluetooth la tu)

Jadi, arini dengan rasminya, saya mau cite sikit pasal restoran nih..pada yang dah tau.....baca untuk amik tau lagi..hihihi

~ mama saya yang telah berposing bak duta Penyet Express ~



muka lapar + selenga = cumut

ayam cumil

menu kat sini..untuk pengetahuan korang yang belom tau...
Iga = Tulang Rusuk (lembu)
Empal = Daging (lembu)
Cumi-cumi = Sotong

(cet..macam cikgu ajar bahasa Indon pula)


ni lah hayam penyet....yang telah dipenyetkan sehingga penyet...ada paham??

ice blended juice mango....pekat, likat dan terangkat....

walaupun kepedasan melanda diri dek sambalnya yang memang pedas, licin jugak pinggan saya kan..

konsep restoran yang ceria...

muka tak lalu nak bergambar dah sebab perut dah sengkak..huhu

"Wall of fame"......gambar retis yang pernah makan kat sini katanya

Jumlah harga untuk 2 orang RM 35.40..Okey kan..mampu milik....hihihi..yang paling penting perut kenyang...

** Peringatan : Sambal dier serius pedas beb...tak tipu...sampai meleleh air mata dan air hidung gue...huhu...tp sedap..**

Tata Titi Tutu
Sekian~~

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

8 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Tihara berkata...

sedap nyer..terlior :)

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: berkata...

ayam penyet mmg sedap :)
tp x pernah try lg ayam penyet ekspres ni :)

Aku Mad berkata...

makan x ajak aku :P

fiza berkata...

Sambal dia memang sedap kan. Suka makan lele penyet.

Siti Hayati Nur berkata...

terus lapo.

Hazwani Harun berkata...

bestnyer, terliur ;)

Maria Menado~ berkata...

yeke.. kena try ni.. hehe. BTW cute nya blog ni. hehehe. yes, u're muda remaja lagi macam sayeee.. ngee~

IntaNBerliaN berkata...

xpnh try lg mkn ayam penyek... asyik dengar orang bercerita je.. :-)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia