Mr Steak House

Assalammualaikum....

Jom Jalan-jalan Cari Makan di pagi hari..eceh...
Tapi ley ke tekak orang Malaysia especially orang Melayu, Jawa atau Banjar mau makan western pepagi buta nih?

Ikut kan tekak saya nih, pepagi mesti cari nasi..nasi goreng la..nasi lemak..roti-roti, memang tak pandang
lar...(berlagak betol)

Ni nak citer pasal ape yang saya makan masa petang Ahad aritu ngan mama saya yang tercinta...
Kami makan western food kat Mr Steak House....

Kalau korang pernah tengok Jalan-jalan Cari Makan, ade la kedai nih....Lokasi yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam...shop lot nih dekat jer dengan Kolej MSU.....

Kedai nih memang pemes, ader jer yang buat cover pasal kedai nih...televisyen la, majalah la...Kebetulan hari yang kami pergi makan pun, ader photoshoot makanan....ntah tak tau plak la kan majalah mana....majalah "Pancing" kot...hahahaha

ni la rupa kedai tersebut dari luar


mama saya yang kunun sedang lapar yang amat....

menu dan harga.....menu pelbagai gak la....tuh ader nasi jugak tu....harga kat sini standard macam harga kat kedai-kedai biasa jugak....tak mahal sangat dan tak murah sangat sedang-sedang elok jela...


ni namanya "Chicken Chop" (RM 8.90)
sebab mama saya tak boleh makan daging..alergik..jadi memang ciken pop..eh..eh...ciken cop la pilihan hati beliau...

air jus durian belanda (RM 5.00)
pekat seh airnya....

nih, gadis biase-biase munye..... 
"Black Pepper Steak" (RM 14.90)
sos lada hitam tu sedap cuma hidangan nih tak berapa panas...suam-suam kuku.....yang hebatnya, kentang tu, memang kentang yang sebijik tu dibelah dua...ha...bukan dilenyek menjadi kentang putar tau...ha..paham tak??paham tak??

Overall, rasanya okey la....tak lah sedap sangat..dan tak teruk sangat...biasa-biasa...macam gadis biase-biase.....hihihihihi.....

Tata Titi Tutu...
Sekian~~
Wasalam~~


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

33 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Zie berkata...

oklah kan harga nya.. semalam hubby ajak makan ni jugak tapi akak pilih set nasi huhu... bukan kat sini lah kat tempat lain...
bila tengok entry ni teringin lak nak makan. huhu kena cari jugak malam nanti nih... hehehhe

fieda berkata...

wah..sedapnya...murah juga tu chicken cop nya..

faizfakhirin berkata...

bleh tahan gak mknan sini

ieda berkata...

scroll laju2 sbb dah telan liuq nie dua tiga kali huhuh

sedapp dah lama x makan chic chop .. seyesss huhu

Aku Mad berkata...

makan x ajak aku XD ..

MAY berkata...

syedapnye!lame tak mkn steak!teringin pulak..nyumy..~

hazwan hairy berkata...

mohon belnja makanan itu...! plez2..terliur sudah..haha

Ros berkata...

Assalamualaikum Mira,

EEEmmm....sedapnyaaaa...teringin pulak Kak Ros air jus durian belanda tuh he.he...

zareliqa afiqa berkata...

weee,, tengok makanan nie dah rasa lapo da~ huhu :)

QasehnyaRania berkata...

layan je..sedap ke tak belakangb kira..itu ciksu ler..jenis tak kisah ..;)

singgah malam

aimaniman berkata...

sedapnya.. tapi problemnya akak bila p kedai yoyo la kat rumah nak western food tp sampai kedai order nasi goreng gak.. cam x kenyang le tanpa nasi nih...

Ogy Nordin berkata...

HHHmmm..sedapnya..kalau dapat makan ditemani dengan choc shake lagi nyaman..eh! terlebih sudah hehehehe

Everything's Everythings berkata...

Wahhh... sedapnya nmpk,
boleh je pagi2 nk makan western tu
tpi syg la mahal sgt ;P

Azian Elias berkata...

salam kenal..

i love western food.. pepagi pun buleh...

Mya berkata...

alamak mcm best! tetibe mya lapa:( hihik :p

-meeSUPERGIRL- berkata...

amboi sedapnyee ... like mother like daughter .. muke iras .. :)

Mira Adzlia berkata...

@Zie ok gak harga dier kak....hehe

Mira Adzlia berkata...

@fieda murah jugaklah..xsmpi 10 hengget kan..hihi

Mira Adzlia berkata...

@faizfakhirin sedap..sedap..hihi

Mira Adzlia berkata...

@ieda hihihi....jum kte g mkn..

Mira Adzlia berkata...

@Aku Mad ko mau belanja ka?haha

Mira Adzlia berkata...

@MAY jum..jum wahai ibu mngndung...

Mira Adzlia berkata...

@hazwan hairy haha...permohonan anda dtolak :p

Mira Adzlia berkata...

@Ros jus dier pekat kak..yummy..hihi

Mira Adzlia berkata...

@zareliqa afiqa klu lpar, jum kte g mkn..hihi

Mira Adzlia berkata...

@QasehnyaRania wah...bgus cmtu....xmemilih..hihi

Mira Adzlia berkata...

@aimaniman btol..nasi mmg la sgalanya..hihi

Mira Adzlia berkata...

@Ogy Nordin pergh...mmg marbeles

Mira Adzlia berkata...

@Everything's Everythings ish..mne der mahal..bpatutan tu..hihi

Mira Adzlia berkata...

@Azian Elias tekak international nih..hihi

Mira Adzlia berkata...

@Mya lapar?jum mkn..mya blnje..hihi

Mira Adzlia berkata...

@-meeSUPERGIRL- hihi..anak mak... :)

IntaNBerliaN berkata...

wah bestnya... tiba2 tingat, baru ni g kedai order steak.. tunggu punya tunggu sampai family dah hbs mkn, tp steak xsampai2 gak lagi... upe2nya, yg tukang ambik order tu, xtulis order utk steak tu.. adehhhh

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia