Dubu-dubu

Assalammualaikum...

Makan..makan...

Yummeh!! Saya suka!! saya suka! *sambil buat muka cumil*..ahaksss

Kali ni, saya nak bawa anda semua ke negara yang sedang hangat di pasaran...Negara yang melahirkan bintang-bintang KPOP kesukaan anda....

Kenapa??Terpedip-pedip bijik mata tu?Tak percayalah tu..

Tolonglah..tolonglah...
Tolonglah jangan percaya....ini semua dusta....hahahaha *gelak dalam hati*

Belum ada rezeki lagi nak pergi sana..ada sapa-sapa mahu sponser??hahaha *gelak sopan*

Sebenarnya pergi makan kat restoran Korea je pun..Restoran makanan Korea yang halal kat Mid Valley Megamall tu..ala dekat-dekat dengan Carrefour tu...Sebelah restoran Rasa Utara tu....

Dubu-dubu nama restoran nih..sila jangan terbalikkan jadi budu-budu *itu kelantan*..sila juga jangan tambah huruf 'R' di belakang jadi Dubu*-dubu*....opssss..

Dah lama teringin sebenarnya..Rancang dari bulan puasa tahun lepas...Ahah...kalu nih baru tertunai hajat di hati....


Buku menu

Citron Tea (RM 4.90)

Rasa dia macam pahit sikit pastu tawar...

Peach tea (RM 4.90)

Air nih rasa dia sedap..Okey manis & sedap ditelan...hihi

Dolsot Bibimbap Beef (RM 17.90)

Nasi +daging+kuning telur+ sayur +sos + sup 
erm..erm....banyak...banyak sayur....nampak tak?kat dalam mangkuk tu memang dah banyak sayur...ditambah pulak sayur yang dalam mangkuk kecik-kecik tu *bukan mangkuk hayun tau*....owh....terasa muak di situ...

Bulgogi Beef (RM 20.90)

Nasi + daging + sayur + telur mata 
Nasi dia sama macam Bibimbap....Nasi tu macam guna beras pulut jer...tak tau la kan....

interframe...nak tunjuk kat uolllsss i pakai scarf LV....Louis Vuitton uollsss... *bukan original..hihi*

perkara pertama makanan sampai, bukan lagi membaca doa..tetapi...hamik gambar...kemudian..upload kat facebook..upload kat instgram...selepas 10 minit..barulah...mencekik..itulah gaya hidup di zaman canggih sangat nih...

nampak tak siap bagi cara-cara nak makan bibimbap nih...hengat kan main hentam je tadi...

Ha...kunun tunjuk cara..padahal tuang sos jer..cet..hengat kan apalah yang susah bebenor...hengat nak kena masak kat situ

Muka terpaksa telan...dah tak larat weh masa nih...kenyang dan ditambah perasaan muak..nasib baik daging dia sedap...dok meratah daging jer..kepada encik sayur dan puan nasi, maafkan saya..saya terpaksa mengabaikan kamu di situ....

Pakai chopstick uollssss....hebat kan...

Aik?banyak pulak upload gambar sendiri entri kali nih..ala korang..kasi can sikit nak pemes..hahahaha




ini namanya Grill Fish Ball (RM 7.90)

sama jer rasa macam fish ball kat tempat lain..bezanya sos dier tu ada taburan serbuk...mungkin campuran cili dengan kulit kayu manis kot...hihihi

ramai pelanggan Melayu kat sini...ni semua pun berangan jadi orang Korea la nih...

tu dia..harganya...agak mahal sikit la kan...bolehlah sekali-sekala..kalau selalu, mampuih.....tauke balak pun tukar profesion...hihihi....

Keseluruhannya bagi saya lah...

Tak berapa kena dengan tekak saya yang terserlah kemelayuaannya..yang selalu disuapkan dengan makanan macam tempoyak, sambal belacan tempe, masak lemak, kari......hohohoho

Muak sikit makan mungkin sebab menu yang saya order kot..nasi dengan sayur tu memang buat tekak saya kembang semangkuk...serius weh, tak habis...hahahaha

Ha...tapi tertunai lah hajat teringin sangat nak makan kan..

Kepada yang minat atau dah biasa makan, mungkin dah boleh terima kenyataan....hihihi

Kamilah kumpulan KPOP terbaru..... Super Senior....amacam?ada kimia fizik tak???hihi

Terasa diriku bagai Hyuna (4minute) yang bertudung.... *sila tahan rasa mual anda*


motif entri : saja buat review bagi pendapat....tiada maksud berlagak atau membongak...hihihi

tata titi tutu
sekian
wasalam


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

16 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

aizu's life berkata...

dubu? 1st time dgr.. maklum ler, x pernah sampai korea lg.. ekekke..
org stuju pasal upload pic b4 mkn. w/pn pwot ngah lapo giler.. dh tgkp gmbo, bru bc doa.. *mak x aja cmni pn.. hahaha*
anyway, suke tgk korg.. sweet sgt :)

kisah si dairy berkata...

sedap..lazat...nak juga makan ..dok sebelah boleh...hehe

ieda berkata...

wahh kalau akak nie .. mauu hentam keromo aje order nyeee ekkeke ..
yelahh bila lagi nak dpt pengalman makan mknan korea kan ;)

aah dikk ada ala2 yuna ..
( muahhahaha ... ye kan aje ) ;))

Mia Kassim berkata...

Satu set byk dalam dia...kalau saya pun tak abiss makan....

NM02 berkata...

air tu nmpk sangat sedap. buatku jadi kehausan plak! hehehe

adza irdawati berkata...

bila nak belanja mak dara ni hehehehe mode perasan jap hahaha

Mrs Velentine berkata...

mengoda makanan tue..sangat sedap...

hazwan hairy berkata...

hahah bab snap gmbr dulu bru mkn tu setuju..hahha..normal zmn skrg! penting tuh nk tyg2 kat semua..haha...rsanya dkt 1utama pn da kedai cmni..nma dia lak lupa..haha

Daddy Ziyyad berkata...

Jgn kan makanan Korea, makanan Jepun pun saya baru makan 2-3 kali aja....tekak saya tekak mat saleh, suka makan ciskek, fish & chips & steak...wakakakakakakaka

Kesuma Angsana berkata...

hehe sesekali berkorea apa salahnyer.. tp bab makan2 tu mcm KA x leh nk telan je.. mmg tekak melayu betullah

Azham Vsvc berkata...

untunglah Mira...pakwe belanja eh? hehehehhee.....

Fiza Rahman berkata...

Byk juga makananya yer.

zaty berkata...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa bulgogi!!! terliur nihh. huhu. :O

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nampak sedap juga la

Papa-NtiQ berkata...

Hi Mira.......saya baru jer makan sini ngan famili baru2 ni. Not bad!. Anak2 la suka sangat makanan k-pop nih hehe. Pics dah upload so senang2 tu singgah lah yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com
Entries dalam blog saya semua pasal makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehe...maklum la kan kite nih idup untuk makan kan?
Kalu minat tu jangan lupa follow yer blog saya TQ!

Linda berkata...

Salam kenalan... sy pin suke korean foid kat dubu dubu..sedap!!!
Btw, jemput lawat blog sy yer:
http://pearlbeautymomma.blogspot.com/

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia