Pak John Steamboat and Yong Tau Foo

Assalammualaikum...

Post kali nih menceritakan pasal makanan lagi..tempat makan lagi..makan..makan dan makan lagi..

Haiyooo..macam dah boleh tukar nama kan blog nih jadik blog pemakan tegar....tegar aku yang dulu bukan yang sekarang..hihihi...

Lagipun dah tak relevan dah nama gadisbiasebiase tu..adoyai..padan muka diri sendiri la..masa pilih nama blog tak pilih betul-betul..lupa pulak..ingat gadis je sepanjang zaman...hahahaha

Okey...abaikan..memang nama blog tu penting..tapi yang lagi penting pengisiannya yang memang akan mengisi perut korang...ngeh...ngeh...

Nih citer Sabtu minggu lepas okey..nih kalau tak upload mau amukan ablasa lagi kan peminat setia saya..iaitu laki sendiri...hahaha....



tuuu diaaaa...

pilihan seafood dan siput

nin diaaa
sayur-sayuran yang baik untuk kesihatan dan diet anda..eceh...
cendawan memang macam-macamkat sini..bagai cendawan tumbuh selepas hujan

mari..
memulakan acara bakar-bakar dan rendam-rendam
tu atas untuk grill
bawah tu sup tomyam..

kat sini ada 3 pilihan sup..
sup ayam
sup tomyam
lagi 1 saya lupa apa dia...hihihi

tu diaa..
2 pinggan incik laki hangkut itik kegemaran beliau...
nih mesti kes pernah kena kejar dengan itik nila..tu yang berdendam sampai nak melantak itik banyak-banyak nih..hihi



dibakar..dibakar...
tu ayam tu...
isi ayam..yang sudah dimarinated kan...*perosak bahasa kan*

ya..itu dia..daging itik sedangn di grill kan..
hohoho....terbaikk ahhh!!!



selepas panas, berpeluh-peluh sampai temerloh..
nah penyejuk tekak..

ais krim potong...
ada perisa durian, kacang merah dan pelbagai lagi yang telah disediakan...hihihi

pilihan air..yang korang hamik la sendiri..sebanyak mana mau..
ais tu taruk la sebanyak mana korang nak kan kesejukan...

air panas pun ada..


macam-macam jenis mee ada...
yang nih saya memang tak usik..tapi saya amik je
tu pun amik gambar jerrr...

budak itu sudah tertangkap sebab buat corn in cup sendiri..hahaha

tapi..memang la boleh buat sendiri..
dan memang kena buat sendiri pun...
kata buffet & self service kan...
syiokk woo..
dia siap letakkan planta & garam halus kat situ..
ahah...terasa bagai penjual jagung...


tadaaa...
hasilnya..
memang terer la saya.
ngam-ngam je okey jumlah kepadatannya di situ..
terer kan..
lepas nih boleh bukak satu la stall corn in cup.. *berangan*


okey...tak suka aiskrim potong??

takpe..kita ada satu jenis aiskrim..
nin diaaa..
aiskrim ala-ala McD
tu dalam tupperware tu ada cone aiskrim ngan kacang hancur

nah..mesin aiskrim...
ada 2 perisa.

vanilla & coklat...
dan..boleh mix jugak...

inilah hasilnya......

ahah...tu muka tak larat nak makan dah sebenarnya..hihi

kat sini pun ada waffle..
jangan risau..sebab ada tukang buat waffle kat sini okey..yang nih tak boleh  masak sendiri pula.

hasilnya..
waffle perisa coklat & butter..

tu jela yang saya suka pun....hehe.
always and forever coklat....

okey..makan nugget dan fries pula

nih total bill ye kawan-kawan...
RM 64.95..

Kalau ikutkan harga weekend RM 36.00 sorang (tak termasuk gst & service charge)..

tapi sebab beli voucher kat living social, dapatlah harga RM 28.00 sorang...

campur dengan gst & service charge : RM  8.95

kalau harga biasa untuk weekday RM 28.00 ++

pembaziran sila bayar ya..
jadi jangan membazir..telan la sampai meletop usus perut..hihi

nampak tak?
perut dah bunchhh sedikit...sedikit aje...kan..kan..

Perhatian : ni bukan gambar selfie..tapi sellfish...hahahaha..
fish ape??fish buntal.. :p



okey..jemput la datang ke Pak John Steamboat and Yong Tau Foo...

Halal

Sedap

Harga Berpatutan

Banyak pilihan makanan

tempat parking senang & murah (weekend RM 3 sekali masuk..weekday RM 2 sekali masuk)

Layanan pantas...bagus

dan..boleh makan sampai pengsaaannn *jangan lupa bawak eno halia...hihi*

Jom la ke Pak John kat e@Curve, Mutiara Damansara....

Selamat memakan...

tata titi tutu
sekian
wasalam

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

5 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

khairul jamadi berkata...

hurm nampak sedap...boleh cuba nih..

Mia Kassim berkata...

sedapnya makan steamboat di waktu suhu sejuk2 gini...hehe

Fiza Rahman berkata...

Sedap tu. Banyak betul pilihan. Macam best jer nih.

Nurul berkata...

Wah... macam best je... boleh cuba nanti... :)

Salam perkenalan ...

BUNDA a.k.a KN berkata...

salam ukhuwah dari bunda..

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia