Legoland Malaysia

Assalammualaikum....


Dah petang-petang gini, baru sibuk nak berpesbuk la..berbelogwalking la..padahal tengah hari tadi dok membute...buat taik mate...hihihi ^_^


Sedang khusyuk membace status-status yang diupdatekan oleh kengkawan, bese la macam-macam status ader, terbace satu artikel pasal Legoland kat Page Johor Darul Takzim....


Walaweh...terpegun daku seketika....


Tau kenapa?
Sebab Legoland yang selame nih hanye ader kat obersea yakni luar negeri, kat California, Florida, Billund (Denmark), Windsor (United Kingdom), dan Deutschland (Germany) dan Legoland seterusnya akan ader di....jeng..jeng...


MALAYSIA!!!


mempersembahkan kepada seluruh rakyat jelata...jeng...jeng...Legoland

Pergh!!Banggenye shaye menjadi anak Malaysia....Korang bangge tak?Kalau tak bangge sile daftar jadi warganegara lain..hihihi

Mesti korang sume pernah maen lego kan...kan..kan....dulu kecik-kecik, itu lah yang shaye dok maen...ntah hape-hape yang dibinanye..sebab tak reti maen..hahahaha 


Legoland adalah sebuah taman tema yang bermotifkan permainan lego...Dengan keluasan 76 ekar, taman tema nih dijangka dibuka untuk orang ramai pada taun depan 2012....di Kota Iskandar, Nusajaya, Johor Darul Takzim...Sebuah bandar bertaraf dunia terbesar di Asia Tenggara..Bandar nih akan jadi pusat pentadbiran negeri Johor..Lebih kurang macam Putrajaya..Walaupun dijangke siap sepenuhnya pada tahun 2025, tapi jangan kecewa sebab tunggu lame sangat sebab Legoland dah nak bukak taun depan nih jer..Yeay!!.Lebih kurang 40 permainan bakal jadi tarikan di Legoland nih...


Imagination

Lego Technic

Lego Kingdoms

Land Of Adventure

Lego City

Miniland



jadi, same-same la kite sabar ek menantikan pembukaan Legoland nih..maybe, ujung taun 2012 nanti....hehehe 
(dalam ati kate tak sabarnye mau tunggu nih)

**kredit untuk gambar yang cantik sangat tuh kepada 

Akhir kate dari shaye....

Cepatlah siap Legoland untuk Malaysia....hihihi  (^_^)


p/s penaja : kepada lelaki mase depan, sile jangan lupe bawak shaye datang sini bile Legoland nih dah shiap yer....jangan pegi sorang-sorang pulak..hihi (^_^)



♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

8 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Nyamuk Terbang berkata...

eh mcm best jer..

aKSARAfENDI berkata...

bkn mhal ke tmpat ni?dgr2 ktanya skali msuk RM120 utk adult..ye ker?

Mira Adzlia berkata...

@aKSARAfENDIkatenye RM140 sekali msuk utk dewase..tp pemegang mykad ader rebat RM30...mmg mahal..tp pe slhnye kan klu sonok..hihi...skali skale je...pastu ntah bape taun lak nk gi..hihi ^_^

Tihara berkata...

best nye tk sabar nak pegi :)

Niel berkata...

Perghhh~
best woo.
tak saba2 nk pegi niy:p

Niena Sofea berkata...

Salam ..

Niena tag kamu untuk GA ni ..

nienasofea.blogspot.com/2011/12/giveaway-by-pycha-and-eryno.html

Jom join .. =)

*SiRibenMerah berkata...

wahahaha..

nnt nk pegi~

Qaseh Qistina berkata...

waa...cam best je..leh la masuk lam planning list tahun depan..hehe =)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia