Pacific Rim

Assalammualaikum...

Pacific Rim memang filem harus tonton untuk saya...Serius memang sejak tengok poster filem ni, beberapa bulan lepas, jiwa muda saya meggelodak mau tengok..

Semalam, memang la bernasib baik sebab akhirnya berjaya tengok setelah banyak tiket dah sold out..frust giler....
Akhirnya berjaya dapat jugak tiket pukul 11.10 malam..haiyooo...



Melayan komik Lawak Kampus dan camera 360 sementara tunggu cukup time masuk wayang da....



Ya!!Bekalan yang harus ada....hot dog GSC kegemaranku..hoho..yummeh!!
Kesedapan tahap gaban..tapi kesudahan hot dog ini, dijadikan sahur je..sebab dok khusyuk sangat tengok Pacific Rim....

*opss..sorry...memang ada gambar rupa bentuk hot dog tu..tapi..bulan puasa nih, saya akan bekukan gambar makanan buat sementara..ahah..tengok jela kotak tu puas-puas yer..hihihi*


Dah bajet dah..kalau bosan citer ni, memang nak tido je dalam cine tu...ahakss

Meh bagi sinopsis sikit...sikit je tau

**Mengisahkan tentang bumi yang diserang oleh "kaiju" (raksasa : dalam bahasa Jepun)...Jaeger ialah robot yang dicipta untuk melawan dan memusnahkan Kaiju yang nak jajah takluk bumi....Kaiju nih dah banyak mengorbankan nyawa manusia termasuklah beberapa orang krew Jaeger....Ada beberapa Jaeger yang digunakan untuk musnahkan Kaiju nih.Antaranya Gipsy Danger, Crimson Typhoon, Striker Eureka dan banyak lagi..Jaeger ni dikawal oleh dua orang pilot dengan menggunakan minda dan memori mereka...Kiranya dorang ni kena ada chemistery sesama merekaTapi hero tentulah Gipsy Danger.  Pilot untuk Gipsy Danger ialah adik-beradik Becket..Tapi sayang, abang beliau mati masa tengah lawan ngan Kaiju...Tapi takpe lepas dia dapat co-pilot baru...si Mako yang comel........**  

Rasa tak payah citer panjang-panjang sangat ye dak...dah macam sinopsis yang selalu tulis dalam buku Nilam je masa sekolah dulu..hihihi

Yang pasti bagi saya :

1) Cerita ni best.... 

2) Suka adegan jaeger fight dengan kaiju..Teruja tengok robot lawan raksasa..rasa macam nak jadi pilot robot tu jugak...hihi

3) Tak bosan langsung

4) Sesuai ditonton oleh segenap lapisan umat manusia semua peringkat umur sebab takde adegan 18sx..adegan comolot...bab cinta tu masa ending jer...tu pun biase-biase aje..hehe..jadi, masih sesuai la nak tengok di bulan Ramadan ni kan....

5) Cite ni ala-ala ultraman taro yang lawan raksaksa..eh salah eja pulak..raksasa.

6) Berbaloi la kuarkan duit simpanan nak tengok cite ni

7) Walaupun cite ni pasal robot, still ada kisah kasih sayang sesama manusia...adeh..terharu..ada part yang sedih syahdu sikit... *lagi-lagi bab yang si Chuck tu kata yang hanjing bulldog dia tu KACAK..kacak sangggaaatttt*..hahaha

Itulah pendapat saya pasal filem ni...

Ni review berdasarkan diri saya sendiri..Tanpa ada pengaruh daripada mana-mana pihak....Tidak dibayar pun oleh Incik Guillermo de Toro....mahupun oleh mana-mana abam ensem...

Jadi kesimpulan yang dapat disimpul secara bersimpul-simpul..

Terpulanglah korang nak tengok ke tak..Ada kak ton kesah???ahakksss...


pesanan daripada bakal pilot jaeger : Marilah bersama-sama menjaga kemanan sejagat!!PEace yooo!!


XOXO :) Publish!! (Berangan Dian sangattt)
tata titi tutu
sekian
wasalam




♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

11 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Mass berkata...

Best ek cite...hehehe..bolehla bwk anak2 gi tgk nanti kan..tq for gud review ;)

boni kacak berkata...

wah..macam nak kena tengok je cerita ni..adeh

Mia Kassim berkata...

Dah mcm cerita ultraman lawan resaksa pulak kan...hehe

Tihara berkata...

akak mmg dah lama sgt2 tak layan movie huhuk :)

adzairdawati makdara berkata...

perghh mcm best ni.. nak ajak somi mak gi tgk lah nnt hehe

Tedi berkata...

best nye, tapi x sempatla nak tengok.

aizu's life berkata...

jiwa muda?? hehehe.. betul2.. kite masih mudaaaa.. :D
kite tingin nk tgk despicable me 2... ble la dpt peluang..

Nyamuk Terbang berkata...

bulan puasa nie xberkesempatan lg nk tgk movie

Kesuma Angsana berkata...

wsah cam best aje ni !

RamRamCute berkata...

ooo...ni kisah mcm ala2 ultraman la ye..tapi sebab ada hero ensem gitu ...sesuai jugak bawak anak2 tgk cerita ni...tq Mira utk review ... selamat berpuasa :-)

Myra Jay berkata...

Ok nanti boleh cari DVD...hehehehe ;)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia