Lelaki Pujaan Hati

Assalamualaikum....

Saje nak berkongsi ngan korang....ciri-ciri lelaki yang menjadi pujaan hati....

Pujaan hati sapekah??

Shaye? atau gadis-gadis lain?

Tak tau la kan.....tapi nih pendapat shaye la kan...bukan dituju untuk semua gadis, wanita, perempuan yer....tapi hanye segelintir sahaja...betul atau tidak, terpulang pada korang untuk menilainya....


(1) Kaya-Raya


~ Aish...lelaki yang banyak duit memang digemari gadis sebab leh tumpang kekayaan beliau dengan mengepow beliau untuk kepentingan si wanita itu. Bole ar bodek nak dapatkan barangan berjenama macam LV, Coach, Gucci,Prada dan seangkatan dengannya yang menjadi idaman hati si gadis tadi..


(2) Kacak Bergaya


~ Dah la memang hensem macam Aaron Aziz...bergaye pulak macam Remy Ishak dalam iklan Dashing...walaupun peluh-peluh, tetap segak dan macho gitu...Memang pandang pun jemu la...eceh...

(3) Berpangkat dan Berdarjat

~ Anak raja, kerabat raja, bos besar, tauke besar, pegawai tinggi,...aish...memang akan dipandang tinggi gak la kan...secara automatiknye, wanita yang berdamping dengan lelaki yang berpangkat dan berdarjat nih, darjat mereka juga naik jugak la kan....

(4) Romantik a.k.a Romantika De Amor


~ Dihujani dengan ayat-ayat manis.....kata-kata yang menusuk kalbu dan usus perut....bunga-bunga mewangi di Taman Tasik Perdana dipetik dan dihadiahkan kepada si gadis....coklat-coklat yang diborong di Mydin dengan jumlah banyak semasa jualan murah akhir tahun dihantar terus ke rumah si gadis sambil melutut lalu mengatakan 'I Love You My Princess'..pergh...memang la cair giler secair coklat Cadbury yang dah kene terik mentari...huhu :p

(5) Femes, Glamer dan Popular

tom cruise kununnya hensem nih menjadi kegilaan ramai (tapi memang hensem pun kan...huhu :p)

 
~ Si lelaki yang femes amos, yang menjadi kegilaan wanita...yang terjerit-jerit memanggil nama si lelaki dah macam kene histeria yang sangat misteria....wanita mane yang tak bangge kalau dapat jadi awek kepada lelaki yang jadi kegilaan dan fenomena di alam semesta nih.....Series bangge sampai kembang-kembang rongga hidung...hehe :p


**tapi...macam shaye kate tadi...tak sume wanita memilih pasangan berdasarkan ciri-ciri di atas...pastinya, lelaki yang soleh, jujur, setia, bertanggungjawab, bertolak ansur adalah lelaki yang menjadi idaman sume wanita...dan yang paling penting adalah keserasian bersama..kalau tak serasi pun, rasenye macam tak kene jugak kan...


p/s penaja : shaye tak pernah terfikir untuk dapatkan lelaki sebegini..sebab shaye sedar kekurangan dan kelemahan diri shaye..dan yang pastinya, shaye dah sangat bersyukur ape yang shaye ader sekarang...dan harap lelaki mase depan tetap akan benar-benar menjadi mase depan shaye :)

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

3 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

NasZ berkata...

rasanya satu pun saya tak layak. haha.

Mira Adzlia berkata...

@NasZhihi...xpe2...nnti sy wat topik lain plak yg mbolehkan anda layak...haha

Tanpa Nama berkata...

Saya tak kaya, x kacak, x berpangkat,x popular..tpi sy sentiasa mnjge akhlak saya :-)

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia