Beraya dengan bergaya bersama :. Sugarscarf :. Radiusite :. Al-Humaira :. Aidijuma :. The Pop Look :. D'Haja :. Pearl Haya :.

Assalammualaikum...

Adakah anda masih tercari-cari tudung raya?

Baju raya?

Saya...bukan seorang designer

Bukan juga seorang tukang jahit

Bukan juga seorang penjual baju

Apatah lagi mempunyai blogshop...

Oh..tapi..
Saya nak berkongsi dengan korang semua...
Kegemaran saya dan kedai yang dah saya kunjungi gitu...Jum cekidot (bukan cekodok tau)...

(1) Sugarscarf

- Mula tertarik dengan design tudung dorang nih sejak beberapa bulan yang lalu.....Sebab rasa ader kelainan dan kualiti yang sangat baik dalam setiap penghasilan design dorang....

Saya pun dah dapatkan kimono ni..Materialnya daripada Chiffon...Tak jarang....Tak panas...Sesuai untuk cuaca Malaysia nih.....Memang sangat cantik dan yang paling best, boleh pakai 'both side'..Kaler pink atau hijau...Ha..nampak tak..nampak tak permainan dier tu.....berbaloi-baloi kan....

Ini tudung untuk mama saya yang tersayang muah..muah...kunun mama punye, tapi anak yang pilih pastu banyak cakap dan cekadak pulak...padahal, mama okey jer...mama sebenarnya dah rambang mata masa kat butik Sugarscarf nih.....hihihi...Takpe mama, nanti tite datang lagi tau...

  Sugarscarf

**sile abaikan debu dan kotoran di cermin itu..hukhukhuk

Memang sekarang nih, Sugarscarf no 1 di hati saya...hehe...Kalau korang pun suka, meh la cuci mata kat sini


(2) Radiusite

 - Radiusite nih memang sangat pemes....lagi-lagi model yang cantik jelita nih Lynda Roslan....bila pakai apa jugak tudung jenama Radiusite nih, memang cantik sangat....Beliau pakai tudung apa pun cantik..Jadi, sume pun nak beli....Tapi, selalunya stok dorang macam goreng pisang panas...Baru nak klik order, dah "Out Of Stock".....Pegi outlet pun sama jugak....Jangan risau, sebab masih ada banyak pilihan di outlet mereka sampai berlaga-laga bahu nak pilih..hihihihi




Saya dah dapatkan tudung nih...Sory..sebab guna gambar dari webste dorang jugak..sebab nak Annas Easkey, takde masa nak amik gambar saya....hahahaha...

tudung nih, namanya "Mila"...Bukan Mila yang AF 5 tu tau.....Tudung ni tudung ekspress...Sarung jer..dah siap...Senang sangat nak pakai...Kalau bawak pegi outstesen, senang..Tak payah susah..jimat masa, jimat letrik tak payah gosok.....


(3) Al-Humaira Contemporary

Al-Humaira punya jualan tudung lebih kurang sama larisnya dengan Radiusite...Memang cepat habis jugak...Design dorang pun memang cantik-cantik...



Shawl 'Lanaa' nih memang best pakai dier..Material Chiffon...Harga pun okey RM 39 jer....Senang nak bentuk dier..Lilit-lilit dah jadi....Design dier memang sangat 'cool' kan....

Walaupun ader peminat Abby Abadi yang boikot tudung Al-Humaira nih, saya takkan boikot sebab tudung dier cantik kot....hehehehe (^_^)


(4) Aidjuma

- Kepada penggemar tudung bawal, mesti suke sangat dengan tudung Aidijuma kan..kan..kan...Saya pun suke sangat...Bila tengok Datin Norjuma gayakan macam pesen (fashion la tuh)....Ya Allah, cantik nya ciptaan Allah kan...memang cantik beliau nih...Jadi, pakai tudung ape pun tetap cantik....Kalau yang still tak tau, Aidijuma ada kedai di Central Market dekat Mezzanine Floor....


nih tudung bawal '204'...

Warna memang agak striking...tapi serius cantik...Ada 4 tone..Pernah saya pakai tudung dan pegi satu kedai tudung, tak hengat namanya, si penjual tudung tu tegur, "Wah, nih bape tone tudung nih?Sekarang tudung macam-macam tone ek"......

Lepas nih, memang bertone-tone dan tan tin tun la yer...

Harga tudung nih RM 40...Bidang tudung nih memang besar sikit daripada tudung yang biasa...Memang menepati tudung untuk muslimah...


(5) The Pop Look

- Cantik, tertarik dress pop look memang da bomb..Cantik sangat...rasa nak beli banyak-banyak..Tapi, sayangnya, banyak la sangat gajinya tu..hahahaha....Dress kat pop look nih, bukan saja cantik-cantik, tapi memang material kainnya sedap dipakai...Dressnya menepati citarasa sebab ader yang berlengan dan labuh juga....Yang penting, harga sangat berpatutan okey dan kos penghantaran adalah PERCUMA...suke tak?suke tak??

Penny Chiffon Dress Kaler Fuschia (Pink Terang)..
Sebenarnya, hati dok berkenan yang kaler 'teal' dan 'yellow mustard'...tapi, dua-dua pun dah 'Out of stock' dah...penyudahnya, pink ini jugak jadi pilihan......

RM 69.00 sahaja....(belt itu tidak termasuk sekali yer..kene beli secara berasingan..harga belt tu dalam 
RM 39.00


(6) D'Haja

- Suka tengok Irma Hasmie pakai tudung..Muka sangat suweeettt...Beliau merupakan model untuk tudung jenama D'Haja nih....Bila tengok Irma pakai, memang superb cantik tudungnya..Tapi, bila tengok sendiri, bukan saya kata tak cantik, cuma tak kena dengan citarasa..Kebanyakan tudungnya adalah jenis awning dan bertingkat-tingkat....Tak pernah beli lagi tudungnya..Harga agak mahal sikit....sikit jela..hehehehe


mama saya yang kunun rambang mata pilih kat D'Haja, tapi kemudian katanya, takde yang berkenan di hati....

Ni lah butik D'Haja kat Seksyen 7, Shah Alam.... (sorry sebab kualiti gambar tak bape baik sebab guna kamera henpon murah jer...hihihihi)



(7) Pearl Haya

- Pendapat saya la kan, tengok dari segi design, macam lebih kurang kat butik D'Haja....Kat Pearl Haya bukan setakat menjual tudung jer, tapi jugak menjual baju jubah..Ni pun, bukan citarasa saya....Harga not
bad, boleh tahan jugak..Lebih kurang jugak dengan D'Haja....




Ada banyak lagi sebenarnya...ader beberapa lagi blogshop antaranya ;










Rasanya memang ada banyak...banyak..banyaakkkkk lagi...tapi nih saya berkongsi yang mana saya pernah beli, minat, suka, dan yang saya tau.....
Kalau korang ader lagi blogshop yang best-best, bule kongsi sekali.....hihihi..

"Selamat Berambang Mata"....

hehehe (^_^)

**kredit gambar untuk blogshop 
**gambar yang tak bape nak cantek sangat tu, daripada sumber sendiri...ngee (^_^)

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

17 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

maszull berkata...

assalamualaikum mira....semuanya cantik2 kan...moga beraya dengan gembira tahun ni..:)

fiza berkata...

Thanks for sharing mira. Suka gak tudung yg radiusite, tapi setiap kali buka website...sumanya out of stock...huhuhu...

Nur Lavender berkata...

Beb, ko beli tudung Mila kaler oren erk..haha..nnt leh jd kembar JWN..ngeh ngeh..

~aYu~ berkata...

sakan shopping tudung yer.. akak suka beli online kat jelitasara. kat lain lom penah try lagi. dah ada link mira ni leh la akak window shopping..opss.. window shopping je tau even dah bonus. duit dah abis.. haha..

Natasha berkata...

waaaaaaaaaaa....sameeee...kite pun suke sangat sume butik online tu..ohsem habis kan style n material diorang ^^

Tihara berkata...

arr lawa2 nye..yg labuh2 sket tu ok la tp kalo singkat mcm fareeda kurang gemor :)

MAY berkata...

suke jgk tdng humaira..radiusite.sugarscarf x pnh bli.tp da like page die

puteri kasih berkata...

wahh bershopping tudung yer..leh bergaya di pagi raya nanti :)

Zie berkata...

memng rambng tgk tdg sekarang ni... bab nk beli online ni berat sikit lah.. huhu

QasehnyaRania berkata...

suka design al-humaira..nmpak sgt mudah dibentuk..
sekarang layan .berton2 je...hehe
mira, yg website the pop look xda ke..ciksu suka...tolong2...

meh cuci mata sini pula http://lobaksusue.blogspot.com/2012/08/menarik-dan-tertarik.html

Miss Red berkata...

wow..enabg cantik..kan ..tp nak beli pk 2-3 kali sebab price dia mahal..tapi quality memng owhk ..^^

Wanie berkata...

Heehe..btul2 dear..tdung diaorg pon sngt cantik gak..
Tp sapa2 nk tudung murah ckit dengan berkualiti boleh singgah sini www.sweetladystyle.com

Wanie berkata...

Wah..bgu2 share link nie..
Sy pon jual tdung gak..cuma dengan harga yg berpTutan la.heheh
Jomsinggah www.sweetladystyle.com

QasehnyaRania berkata...

singgah nak ke poplook ;D

Hayati Musa berkata...

Hi Mira, first time akak baca blog u, cantek la.
Follow blog akak ye www.norhayatimusa.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

hye salam. klau berminat kimono cardigan sugarscarf baru (belum pakai). nak letgo rm50 include postage. colour cream/soft pink, emel wany_cassis92@yahoo.com. thanks

Siti hajar berkata...

i dealer sah al humaira, kalo abis kt website bleh beli di http://chantiquemumma.blogspot.com/?m=1

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia