Tangisan Lee Chong Wei

Assalammualaikum....

Dah bape lama dah tak update memalam nih...tapi harini semangat sebab nak update pasal seorang yang memang jadi harapan negara..iaitu...jeng..jeng..

Dato Lee Chong Wei....



**kredit gambar kepada Blog Team Malaysia @ Road to London 2012

Persaingan sengit antara Dato Lee Chong Wei dengan Lin Dan memang buat semua penyokong mereka rasa tak senang duduk...bukan duduk jer, berdiri, makan, minum semua tak keruan jadinya....

Haish...dok depan telebisen cap panasonic, sambil tengok permainan mereka nih, rasa seolah-olah tengok live kat London...nak menjerit, takut orang sebelah hengat meroyan pulak...penyudahnye, jerit secara berhemah la...

Rasa, memang agak tension dengan sikap Lin Dan pemain China yang sombong sangat tu....nak tukar shuttlecock pun tak mau....haish...bukan beliau yang beli pun...huhuhu

Cara permainan Lee Chong Wei agak rileks dan banyak mengalah berbanding Lin Dan yang memang betul-betul stress.....sampai saya pun rasa stress tengok beliau...hehehe

Tapi, walaupun kalah, Dato Lee Chong Wei tetap seorang pejuang bagi semua rakyat Malaysia...bukan mudah untuk mencapai apa yang beliau gapai sehingga hari ini...sebagai rakyat Malaysia, kita patut sentiasa  menyokong beliau dan bukan hanya menyokong apabila menang sahaja...Menang atau kalah, adat bertanding...

Air mata Dato Lee Chong Wei, adalah suatu rasa yang diluahkan oleh beliau..Rasa kecewa kerana telah menghampakan rakyat Malaysia yang mengimpikan pingat emas dari beliau...

Wahai Dato Lee Chong Wei, kami tak pernah kecewa dengan kamu..Bahkan, kami bangga mempunyai seorang atlet seperti kamu yang bukan saja pemain badminton, tapi kamu berjuang menjulang nama negara di mata dunia.....Tak perlu lah kamu mintak maaf 'im sorry'....tak perlu..kerana bagi kami, kamu sudah berusaha sehabis baik...."We proud of you".....

Pingat Perak yang kamu capai....tapi kamu Emas di hati kami....

Luahan saya yang penuh rasa bangga hanya untuk Dato Lee Chong Wei...

* Kepada yang berharap eskrem Baskin Robin free tu, sila lah makan eskrem Malaysia.....lagi sedap weh...hihihihi

**p/s : Saya mungkin tak mampu menjulang nama negara...hanya kata-kata semangat yang mampu diungkapkan untuk tatapan (^_^)

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

9 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

aimaniman berkata...

akak pun tengok, kesian DLCW kalah kan.. masa 1st game macam ada harapan 2nd tersungkur, 3rd game akak tengok sikit2 sebab anak2 meragam dan akhirnya akak dengar point ke-21 Lin Dan dr toilet sebab anak nak tukar pampers,.. gerammmmmm...kisah di podium akak langsung x tengok sebab sedey...

AINI CHE DIN berkata...

proud with him..congrats DLCW..

Rara Nasiha berkata...

still proud of him :)

sofiarti oktarina berkata...

tak dapat tengok pon. sedihnya :(

IntaNBerliaN berkata...

xda rezeki nk mennag tp pe2 pun beliau dah buat yg terbaik kan :-)

nur berkata...

mm..btol2..dia xperlu minta maaf...dia dah wat yg the best..cuma bukan rezeki..hee..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Izara4eva™ berkata...

still bangga ngn DLCW.. tpi ada peluang lagi nak makan askrem free kan :)

QasehnyaRania berkata...

yer tgk dengan penuh kekusyukkan..tapi apakan daya..sabaq yer dato` chong wei..tetap pertahankan perak =)

Nasuha berkata...

He did well enough :')

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia