Ameera

Assalamualaikum....

Mood arinih masih lagi teringat-teringat, terngiang-terngiang, terpinga-pinga...semua nih gara-gara episod akhir drama bersiri mirinda...eh..eh...silap pulak..slot samarinda kat tv3 semalam....

Memang rasa tacing abis lah kesudahan citer tu...bkn hepy ending..very sad ending...hohohoho....


Mati pulak abg sol saya..aish....menangis daku.....




Cantek kan beliau ini.....

**gambar dipetik daripada sumber yang boleh dipercayai iaitu mr google...thanks mr google...hihi


Memang seronok cite nih..bagi saya lah...bukan sebab nama cite nih ala-ala nama saya...tapi sebab memang best la...lagipun suka tengok Rita Rudaini yang catik menawan itu...dan Zarina yang mantop lakonannya....

Bukan lah terlalu taksub dengan drama Melayu..tapi mungkin kita boleh amik pengajaran dalam citer tu...yang paling insaf dalam cite nih haruslah mak mertua Ameera tu.....diharap, mak mertua dan yang bakal jadi mak mertua tu, janganlah terlalu memandang hina, rendah, keji terhadap menantu..... (bebelan macam mak cik kiah propa)

Sekian~~

p/s : saya minat lagi citer Ameera daripada cite dejavu di kinabalu....

♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

27 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Cik Awin berkata...

akhirnya,,,tamat sudah...sad ending pulak :(

AdanyaKauUntukku berkata...

ending dia cam mana ye

cik atie berkata...

tak tengok pun cerita ni... best ke?? tetiba on fb pg ni td tengok bnyk sgt status psl cerita ni... cam rugi la plak x tengok.. hehehe

Nur Lavender berkata...

weh,,bkn tdoq awal ka...hukhuk..leh lak tgk ameera ni erk..slalu aku xdak geng nengok samarinda..sbb korg sume tdoq awal..hehehe..:P

Mira Adzlia berkata...

@Cik Awinyup..mmg sdih giler..huhu

Mira Adzlia berkata...

@AdanyaKauUntukku yg zila mati kne tembak ngan faruk..faruk mati kne tikam ngan drebar amir lepas je si faruk tu tembak amir...huhu.....yg plg sedih, amir mati sbb tembakan tu..huhuhu :(

Mira Adzlia berkata...

@Nur Lavender sjak bmenjak2 nih, ak tido lmbt ckit da...haha

Mrs Lurve berkata...

tp kan betul best cite nie, hubby yg xsuka tgk cite melayu pun layan jgk..nmpk romantik sgt diorg dua berlakon

Mira Adzlia berkata...

@Mrs Lurve yup..mmg sgt romantik :)

Sue PeLik berkata...

huhuhu sedeg sgt! tekaan saya di entry neh http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/07/ameera-tersentuh-hati-aku-malam-neh.html

tidak tepat sama sekali hukhukhuk

MERAN QAMAR berkata...

CERITA NI la wat remot tv ilang tetibe........... xboleh tgk cite lain hampeh laaaa sape yang sorok hhuhuhuhu

TiranaAduka berkata...

Adus...nie yang lemah bab sinetron........
X tgok.....tapi...adik saya yg bongsu suka sangat cerita tu

Tihara berkata...

alamak akak tak folow cite ni duk folow mara clara je..huhu :)

QasehnyaRania berkata...

salam :)
betul tu ingt hapy ending..upenya sad..tapi mmg njoy cita ni kan...

dejavu...jln cita slow..so kurang minat..

hairy berkata...

amir mati ker?alamakk rugi gila xtgk smlm...hahahah...

fizafantagirO berkata...

tgk jgk semalam . sedih ending dia , amir diganti dgn amirul :(

Rahmah Ram Ram berkata...

memang sedih dan tak puas hati tengok ending dia..sis cuma expect si ziela tu aje yg mati ..tak sangka plak Amir sekali terjebak..huhuhuhu..ni yg tension tengok citer melayu ni..

Knor berkata...

tak tgok pun..tapi bila tgok iklan yg di tyang..mcm faham je endingnya

Cik Rongoks berkata...

ika xpenah tgk citer nie. hihihi

~aYu~ berkata...

alamak.. nape akak tak tgk yer.. ishh.. rugi..rugi..

Wanieys berkata...

akak pun suka ameera...tp semalam adeh dia punya ending tu xbrapa suka la...mcm xcun jer dia punya ending hahaaa

nanakimie berkata...

napela hero dia mati kan,xbest...nak epy2 dgn ameera:)sweet je diorang,heee...btw ameera sgt2la tabah...huhu

Pink Lavender berkata...

makneng suka gak tgk ameera nihh..layan btol
tp blh mlm td makneng tertdo!!!hampeh btolll

makneng follow sini
jom follow makneng

fieda berkata...

mmg best cite ameera ni kan..ni ganti dgn 7 ramadhan plk..best jugak tu..

Masz Sidek berkata...

dengar ceritanye drama ni ada kesinambungan ke cekerama... tapi sy tak pasti pulak...

misz_eyza berkata...

layan jugak ameera tp ending dia tak best la...sbb hero mati

IntaNBerliaN berkata...

terlepas nak tgk final..

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia