Foodpanda_ Si Panda Tukang Penghantar Makanan

Assalammualaikum...

Wuhuuuu.....pengsan weh kalau betul-betul binatang panda ni hantar makanan depan umah..kompem...seminggu tak pergi kerja sebab cirit-birit...hihihi....tak pun, kalau betul beliau, si panda ni boleh hantar makanan kompem la tinggal bekas je..makanan dah abis dia cukai dulu...

Yang sebenarnya.....

Foodpanda ialah sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan penghantaran terus ke tempat anda gitu....

Kalau tak silap syarikat nih start-up based dia kat Singapura.....bertuah la kita kan pasalnya ada cawangan kat Malaysia nih....

Panda tu kira macam maskot la kan...terpikir gak, takkan lah si tukang penghantar dia nak kena pakai maskot cenggitu sambil bawak motor..bayangkan weh...ish..ish...di luar kotak pikiranku..ahaksss...tak tercapai akalku mau pikir..kompem ar ngan panasnya dengan pandangan tak berapa nak clear tu...silap-silap memang kena saman lagi pasal menyamar jadi panda..


cumil dak panda dia....

Hah...sesuai bebenor la perkhidmatan syarikat nih kepada kita-kita ni yang bapak malas nak keluar umah pergi beli makanan...walhal, dah kebulur da...hihi...

Cara nak order senang macam exam darjah satu lah...mula-mula, bukak dulu laman web dia..eh..eh..tak boleh?memang la..dah tak connect internet...ape la...kena connect internet dulu..baru bukak web dia tau...



selepas itu, pilih 'bandar' / 'state'..cuma ada Cyberjaya, Putrajaya, KL, Petaling Jaya, Shah Alam, Klang, Subang Jaya dan Puchong..Lain-lain kawasan belum dimajukan lagi...sila bersabar tau....

kemudian, pilih 'lokasi' / 'area'

kemudian lagi, pilih lah restoran kesukaan dan idaman korang...opsss....ni pun limited ikut lokasi tau....cuma restoran yang berdekatan jer..yang jauh-jauh, tak dak...

kemudian lagi dan lagi, pilih la menu yang telah ditunjukkan dan klik la kat situ..


pastu, keluar lah jumlah harga yang perlu dibayar..kebanyakannya kena bayar masa penghantaran la..takde der nak transfer atau online banking bagai...


opsss....sebelum buat pengoderan, anda haruslah LOGIN terlebih dahulu...hihi..belum wujud akaun? kena SIGN UP dulu..pastu baru LOGIN...ha gitu...

eh..eh..saya pun belom sign up la darling...
jum sign up sesame uollsss....senang nanti waktu malas-malas teringin nak makan BURGER BAKAR KAW-KAW tu, suruh jer panda hantar kat depan umah..hah...senang hidupku....hihihi

hamboih...dalam banyak-banyak burger, ini yang saya pilih mau paste kat sini..ish...ish..sebab...
burger nih ader daging & ayam...dua-dua sekali..ha..jadi takdela pening-pening nak pilih ayam ke daging..huhu


Website 1
see u soon uollsss
tata titi tutu
sekian
wasalam~~





♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

20 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Siti Norhayati Hj Tapsir berkata...

wahh nak oder la gini

Ayu azmir berkata...

wah... senangnya sekarang.... order je bule sampai....

aizu's life berkata...

cumil je encik panda nih.. mmg best kalo panda yg ketuk pintu umah kite.. surprise gitu.. ekekekke..
mmg sng la ek.. nnt2 kot, bru try oder :)

AQu Mad berkata...

macam macam jer cara cari duit.. terbaikk.. hehe.. kat kuching lom ada lagi.. hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kt kdh ni xder lg asanya

boni kacak berkata...

buat suspen je..hehehehehe.. tapi kenapa panda? kenapa tak cacing ke?hehehehehe

ieda berkata...

wah bagus nie
KL nie semua ada .. adakan duit aje .. semua di hujung jari .. sampai nak makan ada service hantar hurmmm ;)

Myra Jay berkata...

Sekarang ni senang je kan, semua dihujung jari.. :)
Tunggu je makanan sampai :D

hazwan hairy berkata...

wahh nnti nk try oder lah cheak kwsan..hahah

IntaNBerliaN berkata...

wah bagusnya... baru tau ada camni hihi

AQu Mad berkata...

kalau duit ada semua di hujung jari jew.. hehe

Mas Zull berkata...

assalamualaikum mira...senang skg ni kan...cute nyer panda tu...:)

kaishin berkata...

jap nak bayangkan camne rupa panda bawak motor tu..hehe

diana berkata...

kat sini tak de macam ni lagi..

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

eyh. momoy baru tahu
selalu beli voucher online jer

Mohd Shafwan berkata...

burger tu pun delivery ka

Mrs Velentine berkata...

canggih sudah

ayut berkata...

burger kahwin..hihihi...mcm best :)

Cinta Misteri berkata...

alaaaaa....kat JB takde.
Burger kawin tu yg paling menarik. Hurmmm...nanti mesti mereka akan luaskan perniagaan kannnnn smpi ke selatan tanah air :)

Mia Liana berkata...

hmmm kak mia baru je tahu tentang ni... huhuhu tetiba terasa macam katak di bawah tempurung...

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia