Saya suka! Saya suka! (Versi penuh)

Assalammualaikum....

Haluuu...ini adalah  entri sambungan...eceh...dah macam drama bersiri pule yer...sebenarnya aritu pun berbelog pakai fon..serius weh, sangat lah tidak puas..sebab; no 1  kecik je boleh tengok.....no 2, tak reti nak adjust gambar kasi besar...hohoho....ke memang takde function tu?atau sememangnya saya yang rabun gadget?hohoho....

Apa yang saya suka sangat masa entri arituh adalah....
suka sebab bercuti-cuti kat Pulau Pangkor, Perak.....

Memang dah pernah pergi dulu..lama dah la..zaman hingusan lagi...sekarang hingus pun dah kering..*pengotor rasanya*...

Serius...amatlah sejuk mata memandang sepanjang kat sana...owh yer..entri aritu adalah gambar sepanjang perjalanan nak ke Jeti...sawah padi yang cantik, awan yang biru, pokok kelapa tersusun tu kat Sitiawan, Perak.......

Peringatan :
Entri nih banyak gambar.....harap anda semua suka..suka..suka....okey...malas nak bebel dah...saja kasi korang release sikit tengok air laut, ombak rindu dan awan membiru...opssss...jangan stress kalau ada gambar saya yang cumut yang terselit di antara gambar-gambar cantik okey....

Pulau Pangkor......biru jer

Jetski...usha dari jauh jer...nak naik memang sorry la bang...

bot-bot yang kita bayar dahulu..pastu jalan lah...

Pulau Mentagor katanya

atas bot ni....bot cumil, nasib baik dekat je pusing-pusing, kalau tak nak terburai isi perut dek abam bot yang ala rempit atas air..haiyooo

batu bentuk buaya..kata mama, kunun disupah oleh Sang Kelembai...owh..dongeng sangat..wahai mama, saya sudah 25 taun sangat matang untuk cerita sebegitu...hihi

batu bentuk penyu yang mau mendarat di pantai

snorkeling....seronok..best...
*tapi sory saya seorang pengecut...memang tak la nak snorkel..biar apa orang mau kata...tak peduli...sebab memang takut weh*


ikan cumil

Pulau Giam 

mama saya yang sudah tak sabar mau terjun dalam pantai..eh..eh


bagaikan dugong..eh..eh...duyung..eh..eh..ntah..macam ikan gerut-gerut kot

.
posing ala ketam batu

sejuk...air jer...tapi terik matahari telah menjadikan wajahku tanned gitu..owh...ala-ala jenifer lopez..suka sangat *geli jer*

peringatan : mandi kat sini memang banyak kejadah ini..apakah?itulah cangkerang-cangkerang tu...batu pun banyak..sakit kakiku... *manja kunun*

lempeng ini sangat laris

cet..selipar pun nak gangnam style gak..tak menahan

kedai cenderahati paling laris kat Teluk Nipah nih..harga memang berpatutan..magnet binatang tu kat sini 4 RM 10..kat jeti Lumut 3 RM 10...hoho.

muke suci ni lah yang boleh bertekak dengan ada abam tu gara-gara beliau main hamik jer safety jacket yang telah diletakkan atas batu masa nak mandi-manda..beliau nak cakap apa, mau kutuk ka, yang penting saya dapat balik safety jacket saya...tu kan orang punya..bukan saya punya jugak..haiyooo....hohohoho...

saya suka tengok langit biru

peace yo!!


berendam sampai pengsan

*perasan artis*

.
bergaya bersama cermin mata cap rayban *pasar tani*

kolam renang kat hotel 


kan..tanned sudah..hoho *tapi macam hitam je..bukan tanned dah ni*

masa mau balik..serius ramai weh...mungkin sebab ari Ahad...ditambah pula cuti sekolah....owh...panas menunggu feri

jeti Pangkor

Jeti Pangkor jugak

Jeti Marina Island...baru je lagi jeti nih..dirasmikan tahun 2009....15 minit je dari Jeti Pangkor dah sampai sini...tiket harga RM 10 pergi dan balik...bukan pergi tak balik-balik tau...

mummy and daddy...*geli jer*...sebenarnya, mama dan abah...baru betul..hihi

view dari jeti Marina Island

 keadaan parking kat sini..Insha Allah selamat.......parking sehari RM 10.00

Segala sotong-sotong, udang-udang kering, ikan-ikan masin, kami beli dekat jeti Lumut..Tak jauh pun daripada Marina Island....senang weh, sebab boleh bawak kereta kan..kalau kat Pangkor tu kena sewa teksi pastu kena berangkut pulak nak bawak naik feri....beli kat Lumut senang..harga pun berpatutan..murah lagi tau daripada kilang kat Pangkor tu...hohohoho....

see u soon uollsss~~
tata titi tutu
sekian
wasalam~~


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

21 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

Fiza Rahman berkata...

Semua gambar cantik². Jernih nya air.

Mimie berkata...

wah... happening :) lawo je..

nik ros berkata...

rindunya nak pi pangkor lagi :)

hajar berkata...

cantik & menarik...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah wah wah suka yer dia...pulau pangkor best...haha selipar gangnam style tu pun hado kan

Ayu azmir berkata...

wahhh... seronoknya... jernih nya air die....

ieda berkata...

bestnya dikk
bile erkk last akak ke sini
zaman kecik2 dulu
memang ada plan nak ke pulau pangkor nie ..

seronok tgk pic2 .. semua best2 , nak2 yg pic dugung sunti tuu ekeke ;)

Mrs Lurve berkata...

cantiknya..xeprnah smpai ag pangkor

ieedaz @ mama_isha berkata...

wahh cantiknye pulau pangkor ni..seronok nye... mama isha lom kesempatan lg nk pergi sane..taktau la bile leh smpi..hehe

Daddy Ziyyad berkata...

Saya gi Pangkor ni sekali aja seumur hidup, tahun 2006..hahaha..lama gila dah kan...pantai2nya pada saya bersih, air tenang, sesuai la nak bawak mandi, especially kanak2...

Pangkor Bayview tu ok tak? Igt nak gi Pangkor la :)

hazwan hairy berkata...

owh pegi bercuti tupanya beliau..haha..lma dh xp pangkor...nmpk cntik plak tgk ..

Tihara berkata...

as salam,

bestnye pangkor..nak gi jugekkk :)

aQu Mad berkata...

nak pergi sana jugakk.. hehe

aQu Mad berkata...

nak pergi sana jugakk.. hehe

QasehnyaRania berkata...

cantik2 gambar..byk lagi pon tak..ciksu mmg suka pulau2..

comfirm pic header amik kat pangkor errkk ?
cantik tau pic ..jeles ciksu:D

MaMa Rey berkata...

wah bestnya pulau pangkor..belum pernah lagikesana..cantik pemandagannya. sejuk mata memandang

Knor berkata...

wah bestnya pg jln2..menarik aje gambar tu semua..muda lg maknyakan..licin je muka..

MrS. F!zA berkata...

syioknya lahai tgk org gi pulau..tgk gmbr org hti mmbuak2 nk p.. tp dlm mmpi jelah sbb kita pnakut laut..haha

nkmtk tlg vote smbil join GA

http://www.mrsfiza.com/2012/12/jom-menang-lucky-draw-fm-uss-singapore.html

hanya klik button G+1 di antara arrow up n down aje dan tggl komen

adza irdawati berkata...

wahhh bestnyaaaaaa

^^eKaTiKaH^^ berkata...

wah, bestnye bercuti kat pulau... jernih je pantainye :D

~aYu~ berkata...

akak pun suka... suka tgk pic ni.. cantik-cantik.. plan nak pegi gak minggu dpn tp tgk keadaan la..

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia