Turkish Indulgence

Assalammualaikum...

Semalam sebenarnya teringin nak makan durian crepe..tapi, apakan daya, tidak pula menjumpai si penjual crepe itu..owh...kecewa...

Tapi...
Kekecewaan itu terubat apabila menjumpai sebuah kedai kek yang pemes lagi menyelerakan....

Secret Recipe la uollsss....

Owh....terpegun seketika tatkala berada di situ *jap..jap..ayat macam tak pernah masuk kedai tu jer*

Mata mula meliar....tak tau nak pilih mana satu..rasa macam mau beli semua...hahahahha *gelak jahat*

Owh..jangan diturutkan kata hati, nanti berkurang pula duit di sisi...eceh...

Dengan hati yang gembira, maka mengorder la sepotong kek "Chocolate Indulgence" dan sepotong kek "New York Cheese".. *tak perlu ke New York lagi*

Beberapa minit kemudian................

Baru terperasan.....kek "Turkish Indulgence" yang menggiurkan...owh......daku terpikat sudah....

Dilihat pada harga.....
Owh...macam dah lebih daripada bajet...
Tapi hati berkata..."ala sekali sekala...bukan hari-hari"...katanya...

Maka....

cik tuan blog pun berkata kepada adik pekerja baru di Secret Recipe itu...  "Dik, tambah lagi satu..kek Turkish nih 1 slice".......

Coklat, light cream topped with pistchio crumbles, Turkish candy, marshmallow dan  kacang pistachio.... 
RM 10.00 sepotong yer para penonton....
*sila kawal air liur anda*

untuk sebiji kek harganya murah je weh RM120.00...murah kan..kan..kan...

melalui sumber yang boleh dipercayai dan bukan auta, katanya, kek ini diilhamkan daripada filem Istanbul Aku Datang....

anda terliur?

Sila dapatnya di Secret Recipe berhampiran anda.....
*sejak bila jadi duta kek pun tak tau*

See u soon uolllssss......
XOXO :D
*ala-ala Dian gitu*

tata titi tutu
sekian
wasalam


♪♫ KESUDIAN KAMU MEMBACE ENTRI BESE-BESE JE NIH AMAT SHAYE HARGAI DAN HARAP KAMU SUDI MEMBACA LAGI YER ♪♫ (^_^)

20 yang suke sengih tapi tak banyak songeh:

baby lydia berkata...

suke mkn new york cheese..yg len tue kureng skit lah.. ^^

hazwan hairy berkata...

hahahaha nk gelak lak bca entry ni...glupp!! mohon blnja kek itu..nk g tgk lah...tp rupa dia agak xbp nk elok..hahaha...

fizafantagirO berkata...

suka yg Chocolate Indulgence javascript:void(0):) uhh sedapnyaaa
oke
XOXO :D
*ala-ala dian jugak

Mrs Lurve berkata...

dh mkn dh turkish tue..tp lagi suka choc indulgence kot..turkish tue mcm ada karamel keras bwh dia, xsuka huhuhuhu

Fiza Rahman berkata...

Amboi...3 potong kek tu ☺☺. Terliur sudah.

Suka chocolate indulgence.

*SiRibenMerah berkata...

hehehe.. da rasa turkish indulgence neh.. agak kurang puas mkn sebab lapis bawah keras.. hahaha~

Kesuma Angsana berkata...

mmg sedap ni !

Izara4eva™ berkata...

aiyak tgh lapar ni.. cpt2 tekan X lepas komen.. hahaha

ieda berkata...

aduhh mira !
kejammmmmmmmmmmmmmmmmmmm


seyess dh lama x makan
tapi akak lebih suke macadamia !

boni kacak berkata...

tahniah sebab berjaya membuat saya terliur..hahaha

adza irdawati berkata...

mintak cikitttttttttt hehehe

~aYu~ berkata...

serius nampak sedap.. biasanya akak order indulgence cokelat je..

MAY berkata...

wah..kuat mkn!

aini shahroni berkata...

mestilaa terliur...
dah lama bebenau x mkan S.R.
huhu ^___^

from ::Arkitek Hati::

ayut berkata...

kek pulak...aduuhhh...lame tak mkn ni..ada ngidam jgk kang..haha

Tihara berkata...

hahaha..lucu lah mira ni..sejak bile tu awak jadi duta SR ni..kayo lah mereka tu..masalahnya kek dia sedap sangat n terlalu 'murah'..nk tunggu wet nuffy lambat ag, nk mama kek turkey ni..haduii :)

Azhafizah Md Nor berkata...

new flava ye ni..nampak sangat dah lama tak masuk secret recipe kan..sedapnye!

Myra Jay berkata...

Adehhh, terliur nengok :D

nik ros berkata...

nampak sedap/tapi agak mahal la kalau rm120 utk sebiji kek..huhu

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

alaa...sesaja jer
esok nak kena gi secret recipi la gamaknya

Copyright@Hakcipta Terpelihara...sume entri adalah milik Mira Adzlia